KOSA MI SE DIMILA, OSETILA SAM VRELINU I VIDELA RANU! Ispovest Dragane iz Niša koja je preživela bombaški napad u Istanbulu
Foto: AP Francisco Seco, EPA Erdem Sahin

na trgu Taksim

KOSA MI SE DIMILA, OSETILA SAM VRELINU I VIDELA RANU! Ispovest Dragane iz Niša koja je preživela bombaški napad u Istanbulu

Društvo -

Dragana Ristić (37) iz Niša preživela je bombaški napad u Istanbulu na trgu Taksim. Geler je pogodio u rame. Uletela je u prvu radnju nakon toga, a jedna od pet drugarica s kojima je putovala joj je rekla da joj krvari ruka.

Tada je shvatila u kakvoj je opasnosti bila.

- Sve je ovo jako stresno za mene. Teško i pričam o tome jer želim da sve to ostane nekako iza mene. Sada sam dobro, rame je dobro, ali i dalje sam pod svim tim ne tako lepim utiscima - kaže ova majka troje maloletne dece.

Taj produženi vikend su mnoge Nišlije iskoristile za šoping u Istanbulu. Mnogi su išli preko vrlo povoljnih agencijskih aranžmana, a ona je s prijateljicama avionom s aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu otputovala u privatnoj režiji.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Sve je bilo sjajno dok nije došla ta nedelja.

- Moje prijateljice su ostale u radnji da još nešto pogledaju, a ja sam izašla i sela da odmorim na neku vrstu žardinjere. U jednom trenutku se čula tako jaka ekplozija da evo i sada imam problema sa sluhom. Uletela sam u radnju, a kosa mi se dimila, svi su bili potpuno unezvereni, niko nije znao šta se događa. Ne znam kako mi se kosa zapalila, valjda od one vreline koju sam osetila oko sebe. Nemam opekotine na glavi. Osetila sam oko sebe jaku opasnost i onda mi je jedna prijateljica rekla da mi ruka krvari - priča Dragana.

Nju je, narodski rečeno, bog spasao, a to i ona sama tvrdi jer je geler prošao sa zadnje strane ramena. Da je slučaj hteo da geler prođe neki santimetar niže, došlo bi do kobnih posledica.

- Odmah je stigla Hitna medicinska pomoć, ceo trg je bio u haosu, ni ja ni ljudi oko mene apsolutno nisu znali šta se događa. kasnije posle rekonstrukcije sam videla na snimcima da je bomba bila postavljena bađ kod žardinjere na koju sam sedela - kaže ona.

Dragana je verovatno sedela na žardinjeri s jedne, a bomba je bila s druge strane tako da je sigurno zaštitio materijal ovog spremišta za cveće.

Ona kaže da je smeštena nakon napada u najbolju bolnicu u Istambulu, a da je od velike koristi bila srpska ambasada.

- Moram da se zahvalim našoj ambasadorki Ivani Pejović koja mi je svojim zalaganjem ulila sigurnost kao i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću. Od smeštaja pa do dolaska u Niš imala sam izuzetan tretman. I oni lekari, sestre, zaista su bili sjajni, razumeli su situaciju u kojoj sam se našla - kaže Ristićeva.

U ovom napadu u Istanbulu poginulo je šestoro, a povređena 81 osoba.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track