ZA ALADINA IZ PROKUPLJA SRBIJA VODILA VELIKU BITKU: Već danima kruži lažna vest, a mi otkrivamo šta se dešava sa SKROMNIM ČISTAČEM
Aladin Eminović, Foto: Privatna Arhiva

Urbana legenda

ZA ALADINA IZ PROKUPLJA SRBIJA VODILA VELIKU BITKU: Već danima kruži lažna vest, a mi otkrivamo šta se dešava sa SKROMNIM ČISTAČEM

Društvo -

Poslednjih dana se društvenim mrežama i pojedinim sajtovima širi priča o prokupačkom čistaču Aladinu Eminoviću koji je navodno izgubio posao nakon trideset godina rada u prokupačkom Javnom preduzeću "Hammeum“ gde je obavljao posao čistača.

I sve bi bilo u redu, da nije reč o staroj priči, tačnije o tekstu od pre dve godine, kada je stvarno čistač Aladin ostao bez posla.

Aladin Eminović
foto: Privatna Arhiva

Za njega se naširoko čulo u septembru 2020. godine, a svi tekstovi koji se sada šire društvenim mrežama o njegovoj muci zapravo su napisani tada.

Nedugo nakon što smo i mi u tom periodu pisali priču o njemu, sa njegovim svedočenjem, on je ponovo našao posao u prokupačkoj kompaniji "Por Werner Weber", a trenutno radi u preduzeću "Demetra“ koje obavlja uslugu čišćenja ulica u Prokuplju. U međuvremenu se raspalo komunalno preduzeće u kojem je radio, ali nije ostao na ulici, već je upošljen u drugom.

To znači da Aladin sada vodi sasvim normalan život, radi posao koji voli i okruženje je zadovoljno što je opet ono što je bio.

Aladin Eminović sada nije želeo da komentariše iz naftalina izvađenu priču o njemu, niti želi da se javno eksponira, ali je za Kurir kratko poručio da ima posao i da mu je dobro.

Ovo je samo jedan od primera koliko društvene mreže, bez realnih osnova mogu da uzbune javnost.

Podsetimo, Aladin Eminović je 30 godina radio u javnom komunalnom preduzeću u Prokuplju, i važi za legendu to grada, a njegova popularnost je tolika da je o njemu snimljen film "Aladin i čarobna kanta“.

Pre dve godine je zbog lečenja deteta u inostranstvu Aladin nekoliko meseci morao da odsustvuje sa posla, i zbog toga je dobio otkaz. A ta plata je bila jedini izvor prihoda njegovoj porodici.

Aladin Eminović
foto: Printscreen RTS

Kako bi mu pogli da opet stane na noge Prokupčani su tada potpisali peticiju da se Aladin vrati na svoje radno mesto, a na Fejsbuku je otvorena grupa "Pravda za Aladina“ kroz koju se cela Srbija ujedinila da ovom čoveku i njegovoj porodicu pomogne.

U tome se i uspelo tako da Aladin danas ima posao kojim hrani sebe i porodicu.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track