03:40

Što više krvi na televiziji to će biti manje nesreće

ZVEKNE PA utekne

"ŠTO VIŠE KRVI NA TELEVIZIJI I BIĆE MANJE NESREĆA!" Stručnjaci za Kurir TV otkrili: TRI NAČINA trajnog zaustavljanja BAHATE vožnje

Društvo -

Sve je veći broj saobraćajnih nesreća u gradovima i na putevima Srbije. Da li je to zbog pijanih, mahnitih, ili neukih vozača još uvek nije razjašnjeno. Činjenica je da smo, putem medija, svi svedoci učestalih tragedija, a oprez na putu očigledno je od životne važnosti kako putnika, tako i pešaka.

Nesreće na putu
foto: kurir tv

Nekoliko teških saobraćajnih nesreća obeležilo je vikend za nama. Jedna i možda najteža, nastala je u sudaru kamiona i automobila kod Čačka gde je stradao muškarac, a teško povređena žena, kao i u Ćupriji gde je kombi udario pešaka na pešačkom prelazu, pa je sa ozbiljnim povredama hospitalizovan. Vozač je pobegao i vrlo brzo uhvaćen i osuđen...

Nesrece na putu
foto: kurir tv

Stručnjaci koji su gostovali u Kurir TV Mladen Radulović, urednik portala Kurir.rs i Vladimir Simidžija, saobraćajni inženjer i veštak objasnili su koji su uzroci velikog broja saobraćajnih nesreća u našoj zemlji i potencijalna rešenja da se podigne svest bahatih vozača.

Vladimir Simidzija
foto: kurir tv

- Na autoputevima posledica najvećih nesreća nastaju zbog velike brzine. Arterijske saobraćajnice su neophodne za rad, kao što ljudski organizam ima arterije i vene, Beograd bi morao da ima koridore koji su podređeni vozilima - rekao je Simidžija.

Bahata vožnja, nakon koje sledi nesreća i nepružanje pomoći licu koje je povređeno, veoma je česta situacija.

- Ovakav postupak vozača mora se tretirati kao saučesništvo u ubistvu. Postalo je trend da vozači ne zaustavljaju vozilo kad udare pešaka, pa se kasnije jave i kažu da ih je bilo strah posle udarca, a pre toga su vozili 150 kilomatara na čas u gradskom naselju, a posle ih je strah. To traje već nekoliko godina, i ovo je jeziva opasnost jer je sudska praksa njima to i dozvolila! - rekao je Radulović.

Mladen Radulović
foto: Kurir tv

On je dodao da nedostaju kampanje na televizijama.

- Što više krvi na televiziji to će biti manje nesreće - rekao je Radulović.

Simidžija je naglasio da treba kažnjavati odmah.

- Umrežiti kamere, dozvoliti računaru da štancuje kazne, kazna stiže za kratko vreme, obeležiti crne tačke mesta gde se događaju češće nesreće, strah je strah i tako se to rešava - rekao je Simidžija.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track