SKANDALOZAN POTEZ VLASNIK ILEGALNOG DOMA "ROJAL": Pokušao preko oglasa da proda "bentli" za 139.000 € KOJI POTRAŽUJU IZVRŠITELJI
Filip Jakšić, Foto: Kurir

NEVEROVATNO!

SKANDALOZAN POTEZ VLASNIK ILEGALNOG DOMA "ROJAL": Pokušao preko oglasa da proda "bentli" za 139.000 € KOJI POTRAŽUJU IZVRŠITELJI

Društvo -

Mirjana Dimitrijević, javna izvršiteljka, od MUP već duži period zahteva podatke o vozilu Filipa Jakšića, kao i o "poršeu" njegovog brata Stefana, koji su izvršni dužnici

Filip Jakšić, vlasnik nelegalnog staračkog doma "Rojal" iz Krnjače, zatvorenog po nalogu nadležnog ministarstva posle serijala tekstova u Kuriru, i čovek kog zbog pretnji novinarkama Kurira tužilaštvo sudski goni za krivično delo ugrožavanja sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, pokušao je da proda svoj automobil "bentli mulsan" za 139.000 evra!

I u toj prodaji možda ne bi bilo ništa sporno da to vozilo nije predmet potraživanja izvršitelja po nalogu suda zbog dugova po raznim osnovama koje su on i brat napravili!

Policiji je još 29. juna, kako Kurir saznaje, javni izvršitelj Mirjana Dimitrijević poslala nalog da se na "bentli", kao i na "porše kareru S kupe", u vlasništvu Filipovog brata Stefana, stavi zabrana otuđenja!

Dom za stare, Dom za stare Rojal, braća jakšič, Filip Jakšić
foto: Kurir, Privatna Arhiva

Dimitrijevićeva se u više navrata obraćala MUP, a sada je Jakšić imao na umu da izvrši još jednu prevaru, nudeći kola na prodaju. Međutim, juče u prepodnevnim satima oglas je naprasno uklonjen!

bentli
foto: Printscreen

Ne nalazi se ni u kategoriji "prodato u poslednja 24 sata", iako je u njemu pisalo da kupcu za keš daje "ekstrapopust", mada je postojala opcija i zamene za jeftinije. Sve deluje kao da je izvršnim dužnicima, braći Jakšić, neko dojavio da je javna izvršiteljka i te kako odlučna u nameri da predmet sprovede do kraja, odnosno da pronađe automobile, a i da se Kurir raspituje, pa sad pokušavaju da ih sakriju.

bentli
foto: Printscreen

Uputili smo pitanja Filipu Jakšiću, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovore. Takođe smo se obratili i javnoj izvršiteljki Mirjani Dimitrijević i MUP Srbije.

Inače, dokumenta do kojih je Kurir došao ukazuju da je javna izvršiteljka 8. novembra Odeljenju za registraciju vozila MUP uputila zahtev za pribavljanje podataka o vozilima Stefana i Filipa Jakšića sa navedenim brojevima šasija i motora, te brojevima registarskih tablica. Pored podataka iz evidencije motornih i priključnih vozila koja su registrovana na njih, tražila je i informacije o tome da li je i kada raspisana objava za predmetnim vozilima, da li su vozila i dalje registrovana na izvršne dužnike ili na druga lica, kada su eventualno preregistrovana na druga lica i na osnovu kojih dokumenata...

Dom Rojal
foto: Zorana Jevtić

Sve ovo uz naznaku da joj sve to dostave u roku od osam dana od dana prijema zahteva. Ono što je posebno zanimljivo jeste njena konstatacija da joj je MUP vratio zahtev od 5. oktobra "na kojem se nalazi rukom ispisana informacija da izvršni dužnici nemaju vozilo"! Već 9. novembra uputila je načelniku policijske stanice Palilula urgenciju za postupanje po zahtevu javnog izvršitelja.

Pretio novinarkama Kurira

Jakšić bi mogao u zatvor na pet godina

Filip Jakšić ima zabranu prilaska novinarkama Kurira kojima je brutalno pretio kada je naš list pisao o nepravilnostima u poslovanju doma "Rojal" i ophođenju prema štićenicima. Drugo osnovno tužilaštvu u Beogradu je protiv Jakšića podiglo optužni predlog zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio produženo krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Novinarka i urednica Kurira su se pridružile krivičnom gonjenju protiv Filipa Jakšića.

Dobila je 24. novembra odgovor poslat 18. novembra "da predmetna vozila do dana današnjeg nisu pronađena". A koliko do juče pre podne je "bentli" bio na onlajn oglasniku! Podsetimo, Kurir je još 9. avgusta pisao, prema saznanjima iz NBS, da je nelegalnom domu za stare "Rojal" u Krnjači, koji je od osnivanja 2019. radio bez licence, račun neprekidno u blokadi zbog duga od 3.460.895,57 dinara, od čega državi na ime neuplaćenih poreza duguje skoro 1,7 miliona dinara.

Suzana Trajković

Bonus video

00:47

STAVLJAO JE METALNE REŠETKE NA DOM! Inspekcija i MUP morali su da preduzmu OVO REŠENJE! Neslavna istorija ilegalnog staračkog doma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track