PITANJE NA TVITERU IZAZVALO RASPRAVU: Kako neko ko ne zna pravopis dobije posao, a takvih čak ima i na direktorskim pozicijama?!
Foto: Profimedia

POLEMIKA

PITANJE NA TVITERU IZAZVALO RASPRAVU: Kako neko ko ne zna pravopis dobije posao, a takvih čak ima i na direktorskim pozicijama?!

Društvo -

Pitanje o tome kako osoba koja ne zna da piše pravilno "da li" i "ne znam", uspe da dobije posao, izazavalo je polemiku na Tviteru, ali i ostalim društvenim mrežama.

- Kako dobije posao neko ko piše "dali", "neznam" i "će te"? - upitao je jedan korisnik Tvitera.

Ovo pitanje izazvalo je buru na ovoj mreži.

- Vrlo lako, a vremenom takvi budu i unapređeni, pa i nadređeni onima koji to odvajaju - napisao je jedan korisnik.

Većina korisnika navela je da upravo takve osobe dolaze do visokih funkcija, pa čak i direktorskih.

- Kako dobije lajkove neko ko paušalno dovodi u vezu dve potpuno odvojene stvari kao što su poznavanje pravopisa maternjeg jezika i posedovanje odgovarajućih poslovnih kompetencija za određeno radno mesto? Naravno, ovo važi ukoliko se taj posao ne odnosi na obrazovni sektor ili na odnose s javnošću, ali autor nije našao za shodno da jasnije oiviči granice svog zgražavanja, pa ovom prilikom to činim umesto njega. Lično nemam potrebu da se zgražavam nad bilo kim, jer svako ko ima hrabrosti da prizna da nešto "ne zna" ili "nezna" više vredi od onog koji uvek sve zna, pa samim tim nema kako ni da pogreši, ni u pisanju ni u životu - navodi se u jednom od komentara.

Kurir.rs

Bonus video:

05:58

Dnevna doza pravopisa: Ljudi ne pridaju dovoljno značaja jeziku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track