DEVOJKA IZ SRBIJE S MOMKOM ŽIVI KAO PODSTANAR KOD BAKE! Požalila se na stanodavku iz pakla, OVAJ POTEZ je posebno RAZBESNEO
Foto: Profimedia

zgranula se

DEVOJKA IZ SRBIJE S MOMKOM ŽIVI KAO PODSTANAR KOD BAKE! Požalila se na stanodavku iz pakla, OVAJ POTEZ je posebno RAZBESNEO

Društvo -

Devojka iz Srbije koja s momkom živi kao podstanar kod jedne bake objavila je na društvenoj mreži Reddit svoje neprijatno iskustvo sa stanodavkom.

Ona živi u jednom gradu u Srbiji, a opisala je problem u kom se našla.

Kako je napisala, nemaju prava da angažuju sami majstore, a svaku kupovinu nove bele tehnike ili popravku iste, žena im malo "zagorča".

"Pozz svima, potrudiću se da budem kratka. Od februara meseca živim u potkrovlju stare kuće. Stan je premator, amaterski sklapan ali održavan u smislu da tehnika i tehnologija rade. Od samog starta za vratom imam dosadnu babu stanodavku, koja inače živi vrlo blizu i često oseti potrebu da me bezveze cima, podseća da vodim računa o njenom stanu i stvarima, a neretko i svrati.

Baba je takva da nema nikog živog osim kera, a živi u stanu koji je nasledila od neke tetke, us***o je. Problem je što jede g**na za svaku sitnicu (tipa imam par dlaka od kose na podu i upire prstom da ih pokupim) i što mi nameće i preteran kontakt s njom, iako je po meni sasvim dovoljno da se čujemo maksimum 2-3 puta mesečno za kiriju i račune. Ovako me cima barem 2-3 puta nedeljno, nekad i više.

Ispod mene ima već dve studentkinje koje su tu godinama, tako da žena živi odlično od penzije i naših kirija. Cena kirije je niska i to je jedina stvar koja mi odgovara. Stan održavam, pazim i vodim računa o njemu kao da je moj ali j**i ga došlo je ipak do nezgode. Odmah da napomenem, žena je izrazito osetljiva na stvari i to potkrovlje, kao da je pupčanom vrpcom vezana. Obleće oko nas kao helihopter, studentkinje drži pod kontrolom a ja od početka pokušavam da stavim neku granicu u tom odnosu. E sad, desilo se da mi je tuš ispao u kadu i skinuo tu emajl farbu. Reč je o rupici dimenzije otiska malog prsta. Znači bukvalno jedva centimetar.

stanodavka
foto: Reddit

Znajući dobro koliko bi žena digla frku zbog toga, htela sam sama da to sredim. Do skoro smo (uselio se momak nedavno) inače imali majstore u stanu zbog njene inicijative (nismo mi ništa učinili, prethodni majstor je s***ao bojler i veš mašinu), duga priča ali poenta je da žena ne ume da se nosi sa takvim 'stresom', nije mogla da jede i spava, doživljavala je napade plača što joj nova mašina ne stiže kad je trebalo i mene je svaki božji dan zvala i opterećivala s tim. Maltene sam joj poslužila kao psiholog. Nisam htela da opet prolazim kroz to u tako kratkom periodu te joj ovo nisam ni prijavila.

Hitan odlazak u rodni grad mi je stopirao plan da sredim tu ogrebotinu. Kad smo momak i ja otputovali, taj dan je nestala struja i ona je ušla u stan bez naše dozvole i prisustva, videla kadu i odlepila. Pozvala me je na telefon i hiperventilisala mi zbog toga na šta sam se razbesnela kad sam shvatila da je tek tako ušla a znala je da nismo tu. Napala sam je da nema pravo da tako nešto učini na šta je ona rekla da je to njen stan i da ako mi se tako nešto ne sviđa da onda pokupim stvari i da se iselim. Mene je to potreslo jer osećam da nam je privatnost narušena i da to uopšte nije u redu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Danas je dovela majstora da sanira štetu i uvalila nam plaćanje iako je dobila pare za depozit još u februaru. Moj momak je želeo da cimne partnera njegove majke koji u Nemačkoj radi kupatila pa da popravi kadu za džabe i ona je tu ponudu odbacila i rekla da mi ne možemo da zovemo majstore koje mi hoćemo i pobegla kako bi mi platili, samo je moj momak bio tu i nije hteo s njom da se svađa.

Mi smo prebesni i osećamo se kao budale. Moram napomenuti da nećemo biti u prilici da menjamo stan u naredna 2-3 meseca. Interesuje me kako biste vi postupili? Da li sam u pravu što mislim da nikako nije smela da tek tako uđe u stan koji joj plaćamo? Imamo li mi ikakva prava kao podstanari ili smo stvarno osuđeni da trpimo ovakve budalaštine? Kako se sada postaviti?", upitala je ona na kraju objave.

U komentarima koji su usledili korisnici ove društvene mreže izneli su svoja mišljenja i davali predloge kako da reši situaciju, a komentar sa najvše lajkova napisao je jedan Filip: "Stavite joj laksativ u čaj".

Kako biste vi reagovali?

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja