STIDA NEMA! PRODAVAC JEFTINE ZABAVE U EPIZODI KAKO ISPASTI GLUP I POKVAREN: Ivanović ponovo podmeće fejknjuz
Foto: Marina Lopičić

medijska štetočina

STIDA NEMA! PRODAVAC JEFTINE ZABAVE U EPIZODI KAKO ISPASTI GLUP I POKVAREN: Ivanović ponovo podmeće fejknjuz

Društvo -

Ivan Ivanović, voditelj-zabavljač na televiziji Nova S, sve više se trudi da bude i dežurni analitičar medija i moralna vertikala po kojoj se valjda treba meriti današnje novinarstvo u Srba.

U toj novoj, sasvim neprimerenoj i čak blasfemičnoj ulozi, Ivanović se, reklo bi se, nikako ne snalazi. Ne samo to. On potvrđuje da je u tome mnogo veći licemer, prevarant i štetočina za javni prostor nego što je u roli komedijaša u pokušaju.

Najbolji dokaz za to je prošlonedeljna emisija "Veče sa Ivanom Ivanovićem" u kojoj je Kurir lažno optužen i označen kao "srž truleži srpskog novinarstva". Ništa od ovoga ne bi bilo za dramu, jer je javnost navikla na manir ovog voditelja da se služi širenjem prostakluka i vređanjem. Međutim, Ivanović je - očigledno za račun svog gazde - besramno podmetnuo lažnu vest svojim gledaocima i od nje napravio potpuno izmišljenu potku za svoje bezočne tvrdnje. Još jedan fejknjuz kod onih koji su uobraženo umislili da su svetionik slobodne misli u Srbiji.

Ivan Ivanović
foto: Marina Lopičić

Naime, Ivanović je pokušao da Kurir predstavi kao medij koji je radio protiv fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru i predvodnika onih koji su pakovali afere našim fudbalerima pred odlučujuće mečeve. Da bi to potkrepio, izvukao je tekst Kurira iz januara ove godine, tvrdivši da je objavljen uoči utakmice Srbije u grupnoj fazi takmičenja! Ova gnusna laž je toliko traljavo odrađena da su gledaoci i sami mogli da se uvere u podmetačinu, jer se datum objave (24. januar 2022.) jasno video u Ivanovićevom prilogu.

- Nadam se da ćemo jednom da postanemo svesni da ovi tabloidi ne treba da postoje, bukvalno ne treba da postoje. Ako će novinari ovo da dozvoljavaju, onda ni novinarstvo ne treba da postoji. Ako nastavite ovako, neće ni postojati. Meni će biti jako drago, jer ja nisam ni novinar, ja sam komičar, a smeha će uvek biti - briljirao je Ivanović u pokaznoj vežbi "Kako ispasti glup i pokvaren, ali poslušan svome gazdi".

Ovo što je uradio Ivanović, koji se zbog nedostatka referenci ne može nazvati ni komedijašem a još manje novinarom, besprekorno je pokazalo dokle mogu ići malicioznost i besprizornost.

Ivanoviću, drži se jeftine zabave, očigledno je da nisi dorastao ozbiljnim temama! Ali tako je to kad prodavcu običnih viceva daš prostor da bude nekakav usmeravač javnog mnjenja. Takav pomisli da to zaista i jeste, ne shvatajući da je poput tragičnog pajaca koji radi na žeton.

Iza svega očigledno stoji vrhunski imperativ da se zadatak, postavljen ispred svih medijskih radnika u Junajted grupi Dragana Šolaka, mora obaviti - što gore ocrniti svako ko nije deo njegove medijske imperije.

Ivan Ivanović
foto: Printscreen YT

Kurir nikada nije bežao od kritika, niti namerava da se od njih sakrije u budućnosti. Udarac na Kurir na temu reprezentacije Srbije i Mundijala nema nikakve osnove, jer su fudbaleri, što se tiče našeg medijskog pokrivanja ovog globalno važnog događaja, u Katar ispraćeni i u Srbiju dočekani kao istinski heroji koji su dostojanstveno predstavljali zemlju.

Šta za Ivanovića vrede te činjenice, vrlo lako proverljive, kad je naređenje "Udri po Kuriru"? Ovo je ipak bio nadasve loš, očekivano nizak pokušaj, smišljen bez preterane inteligencije. Nešto kao glup vic, ali daleko opasnije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track