ZBOG OVOG SASTAVA IZ SRPSKOG UČENIKA DRUGOG OSNOVNE, GORE MREŽE: Učiteljici ostavio JAKU PORUKU, a ona mu dala JEDINICU KAO VRATA!
Foto: Shutterstock

pa, hit!

ZBOG OVOG SASTAVA IZ SRPSKOG UČENIKA DRUGOG OSNOVNE, GORE MREŽE: Učiteljici ostavio JAKU PORUKU, a ona mu dala JEDINICU KAO VRATA!

Društvo -

Na društvenoj mreži Tviter pojavila se fotografija sastava iz srpskog jezika učenika drugog razreda osnovne škole koji je nasmejao korisnike, a i pokrenuo lavinu komentara korisnika zbog ocene učiteljice koja je đaku dala nedovoljan 1.

- Nedovoljan - piše u tvitu, dok na fotografiji sastava stoji:

- Tema Jesen, priprema za prvi pismeni zadatak iz srpskog jezika. Evo već je jesen, a tebe još nema, sigurno si negde novu ljubav srela, a ja sivu jesen zamenih za leto pa proklinjem more i to tužno leto. Od mene vam je i ovo mnogo - napisao je učenik.

I dok je ovaj duhoviti sastav odnosno stih pesme Tome Zdravkovića nasmejao korisnike koji su uglavnom pohvalili ideju i kreativnost učenika, mnogi su je i osudili.

škola, đaci
foto: Shutterstock

- Ja bih mu bez razmišljanja dala 5- (zbog žvrljanja i neurednosti) - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Pevalo se detetu. Da nastavnica ne prepozna umetničku slobodu.

Jedan korisnik je napisao da bi mu i on ovaj rad ocenio sa 5- "naročito zbog zaključka, - jer nema uvod".

- Mog bratanca klinac u 3. razredu imao zadatak da se napiše kratka poruka letu. Njegova je glasila: "Ćao leto, vidimo se dogodine" - navodi se u komentaru.

- Toma je Toma, ja uspeo da pročitam, od mene 5-, a minus zbog samo jedne strofe.

Ipak neki bi ovaj sastav ocenili sa vrlo dobar (4).

- Nije petica zbog rukopisa.

Takođe, mnogi smatraju da ovaj sastav pokazuje bezobrazluk i bahatost učenika i to još u drugom razredu osnovne.

- Treća rečenica. Tolika bahatost u drugom razredu osnovne, pa se posle pitamo kako izmiču stolice u srednjoj školi. Ne shvata (a verovatno nikada i neće) da uči za sebe a ne za učiteljicu - stoji u komentaru.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track