AMERIKANCI POLUDELI ZA JUGIĆIMA! Za Zastavine polovnjake spremni da daju velike pare, a KABRIOLETI POSEBNO NA CENI! FOTO
Foto: printscreen BRING-A-TRAILER

i dalje tražen

AMERIKANCI POLUDELI ZA JUGIĆIMA! Za Zastavine polovnjake spremni da daju velike pare, a KABRIOLETI POSEBNO NA CENI! FOTO

Društvo -

Među stanovnicima Sjedinjenih Američkih Država čuveni "jugići" sve su traženiji, a Amerikanci su spremni da za njega izdvoje i pozamašnu sumu. Posebno su na ceni GVX i kabrio, ali i običan "yugo " prolazi sasvim solidno. To potvrđuje i jedna ponuda aukcijske platforme Bring-A-Trailer.

U pitanju je "yugo GVL" iz 1988. godine, koji je sa pređenih nepunih 108.000 kilometara sasvim običan auto. Sudeći po fotografijama, reč je o uzorno održavanom automobilu. Sve do 2021. bio je kod prvog vlasnika, koji je očigledno štedeo 1.1-litreni motor sa 55 KS, piše Index.hr.

jugo
foto: printscreen BRING-A-TRAILER

Taj primerak prodat je po ceni od 9.001 dolara, čime je potvrđeno da 12.100 dolara za kabrio verziju nije bila samo puka slučajnost ili ishitreni potez nekog jugonostalgičara.

Amerikanci, izgleda, prepoznaju određene kvalitete Zastavinog proizvoda, kojeg su se u bivšoj državi olako odrekli kao sramotnog poluproizvoda. Sve je više onih koji loše održavanje navode kao glavni uzrok lošem imidžu Yuga u Americi.

jugo
foto: printscreen BRING-A-TRAILER

Tako i u komentarima te aukcije jedan korisnik navodi kako je imao rent-a-car sa "yugo" automobilima koje je iznajmljivao za već od 10 dolara po danu i pritom pristojno zarađivao.

Kaže kako je bilo potrebno samo redovno servisiranje automobila. Jedan od njih vozi još i danas, a hvali i nisku potrošnju goriva. Kako god, "yugo" je definitivno sve traženiji "preko bare".

Kurir.rs/index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track