PREDSEDNIK OPŠTINE INĐIJA OTKRIO DETALJE OBRUŠAVANJA PLAFONA U VRTIĆU NEVEN: Deca imaju ogrebotine po GLAVI I RUKAMA, UPLAŠENA SU
Foto: Profimedia

intervenisala Hitna pomoć

PREDSEDNIK OPŠTINE INĐIJA OTKRIO DETALJE OBRUŠAVANJA PLAFONA U VRTIĆU NEVEN: Deca imaju ogrebotine po GLAVI I RUKAMA, UPLAŠENA SU

Društvo -

U objektu "Neven" u Inđiji Predškolske ustanove "Boško Buha" danas se obrušio plafon u prostoriji u kojoj je bila smeštena grupa dece jasličnog uzrasta.

Nadležni iz vrtića odmah su reagovali, a intervenisala je i Hitna pomoć. Kako Kurir saznaje sva deca su dobro i stabilnog su stanja.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, koji je posetio vrtić, potvrdio je za Kurir da se u objektu "Neven" obrušio deo plafona u kome je bilo 16 dece.

- Deo plafona se obrušio na šestoro dece. Kada sam stigao u vrtić Hitna pomoć je bila prevezla decu u Institut za zaštitu dece u Novom Sadu. Ono što je najbitnije je da deca nemaju teže povrede. Samo jedna devojčica je zadržana, a svi mališani imaju lakše telesne povrede. Radi se o posekotinama na glavi i po rukama - objašnjava Gak i dodaje:

- Ono što je jako čudno je da uopšte nije bilo naznaka pukotine. Pukla je trećina plafona i otpao je malter. Objekat jeste sagrađen osamdeset i neke godine, ali nije bilo nikakvih naznaka da će se plafon obrušiti jer nije bilo ni oštećenja.

Gak navodi i da je na Instutu za zaštitu dece razgovarao sa četvoro roditelja koji su tamo bili sa svojom decom.

- Svi su preplašeni, a naročito deca i zaposleni. Nas kao građane je uznemirila ova vest, ali dobra stvar je da deca nisu teže povređena - poručio je Gak.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track