DOVELA MAJKU U URGENTNI, A ONDA SLOMILA RUKU MEDICINSKOJ SESTRI: Nije htela da čeka red pa uletela u ordinaciju uz PSOVKE I KLETVE
Foto: Ana Paunković, Printscreen

napad na lekare

DOVELA MAJKU U URGENTNI, A ONDA SLOMILA RUKU MEDICINSKOJ SESTRI: Nije htela da čeka red pa uletela u ordinaciju uz PSOVKE I KLETVE

Društvo -

Tanja Mišić, medicinska sestra u Urgentnom centru, zadobila je teške povrede kad ju je na radnom mestu napala pacijentkinja koja je dovela majku na pregled.

Sve se dogodilo krajem novembra kad je jedna pacijentkinja, izrevoltirana jer čeka lekare da prime na pregled njenu majku, uletela u ordinaciju gde je napala medicinsku sestru i polomičla joj ruku.

- Ćerka je dovela majku i čekala je 50 minuta ispred ambulante. Desilo se da u tom trenuku nije bilo lekara, ali ne zato što je lekar otišao da doručkuje, već zato što je pozvan da reši slučaj hitnijeg pacijenta nego što je u tom momentu bila njena majka. Ja sam u dva-tri navrata izašla u čekaonicu kako bi pacijenti koji su čekali dobili informaciju zašto nema doktora. Objasnila sam joj da će doktor doći čim reši hitnijeg pacijenta od njene majke. Već tu je počelo "pljuvanje“ po zdravstvenim radnicima - rekla je Tanja Mišić na K1.

Pacijentkinja je prema njenim tvrdnjama odmah počela da pravi haos.

- Tražila mi je papire i govorila kako više ne želi da čeka. Objasnila sam joj da postoji zakonska procedura i da ne može tek tako da uzme papire jer ja odgovaram za tu papirologiju. Rekla sam joj da kada lekar bude došao njena majka može da potpiše da samoinicijativno želi da napusti Urgentni centar, ali je želela odmah da ide. Majka reč nije rekla jer je želela da sačeka pregled, ali je ćerka počela da pravi haos tražeći papire - dodaje medicinska sestra.

Nakon toga pacijentkinja je navodno uletela u ordinaciju uz psovke i kletve.

- Gurnula me i uletela u ambulantu. Krenula je da cepa svu dokumentaciju ne znajući koja je dokumentacija od njene majke. Počela je sa serijalom kletvi i psovki. U momentu kad sam pokušala da joj otmem dokumentaciju uvrnula mi je zglob. Uzela je potom hrpu papira i otišla - priča Tanja.

Mišić je incident prijavila glavnoj medicinskoj sestri.

- Rekla mi je da odem na snimanje u ortopedsku ambulantu. Prelom se u početku nije video zbog otoka. Kada sam otišla kod ortopeda da mi potpiše dokumentaciju za skidanje longete primetio je da su mi otečeni prsti. Onda je uradio ponovo rengendski snimak i video prelom - dodaje Tanja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja