GLAVNA SESTRA STAVILA BEBU U VEŠ MAŠINU?! Otac se šokirao kad je video OSTATKE DETETA među čaršavima! Oglasila se bolnica u Peći
Foto: Profimedia

UŽAS

GLAVNA SESTRA STAVILA BEBU U VEŠ MAŠINU?! Otac se šokirao kad je video OSTATKE DETETA među čaršavima! Oglasila se bolnica u Peći

Društvo -

Bolnica u Peći saopštila je danas da je otpuštena glavna sestra ginekološkog odeljenja koja je telo mrtvorođene bebe stavila u veš mašinu

- Dok čekamo okončanje disciplinskih postupaka i odluku nadležih organa, danas smo razrešili dužnosti načelnika odeljenja ginekologije i glavnu sestru na tom odeljenju - navodi se u saopštenju.

Bolnica navodi da priprema plan za uvođenje drugih mera kako bi se unapredile unutrašnje organizacione procedure.U saopštenju se dodaje da bolničko osoblje ''oseća najdublje žaljenje zbog ovog događaja'', i da uprkos činjenici da je ceo incident rezultat nepažnje radnika, to ne umanjuje ozbiljnost slučaja. Prištinski mediji su ranije preneli da je u bolnici u Peći suspendovano sedmoro zaposlenih.

Prošle nedelje je u Opštoj bolnici u Peći rođena beba bez znakova života, a njeno telo je, kako navode prištinski mediji, stavljeno u mašinu za pranje veša.

- Slučaj se dogodio prošle nedelje. Tužilac je izašao na lice mesta. U tužilaštvu smo u početnoj fazi istrage i ne možemo da podelimo više informacija zbog osetljivosti slučaja. Tužilac se sastao sa roditeljima bebe i obavestio ih o celom slučaju - izjavio je portparol tužilaštva u ovom gradu Škodran Nikići.

Da podsetimo, takozvana "kosovska policija" saopštila je da su tužilaštvo i Inspektorat zdravstva pokrenuli istragu protiv ginekološkog odeljenja Opšte bolnice u Peći, pošto je otkriveno da je neko na odeljenju greškom stavio telo mrtve bebe u veš mašinu, iz koje je izvađeno u komadima.

Uprkos insistiranju bolničkog osoblja da se ovaj skandal sakrije, članovi porodice su obavestili policiju.

Otac bebe rekao je da je slučaj šokirao njegovu porodicu, kao i da je čitava stvar otkrivena kada je bolnica odbila da preda telo bebe. Otac nikada nije prestao da pokušava da sazna istinu o svojoj mrtvoj bebi, ali se šokirao kada je svojim očima video ostatke svoje bebe, nakon što je izneta iz bolničke veš mašine između čaršava.

Slučaj je potvrdila kosovska policija, koja je saopštila da istragu sprovode Državno tužilaštvo i Zdravstveni inspektorat.

Kurir.rs/Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track