TRGOVCI NAM UVALJUJU LAŽNI MED, A EVO KAKO DA PREPOZNATE PRAVI! TikTokerka objasnila kako da ih provalite, JEDNOSTAVNO JE! (FOTO)
Tiktokerka objašnjava kako prepoznati lažni med, Foto: Printscreen

pazite

TRGOVCI NAM UVALJUJU LAŽNI MED, A EVO KAKO DA PREPOZNATE PRAVI! TikTokerka objasnila kako da ih provalite, JEDNOSTAVNO JE! (FOTO)

Društvo -

Gotovo svako domaćinstvo među namirnicama ima med, a zbog toga što ga kupuje svako domaćinstvo ranijih godina pojavili su se i falsifikatori meda. Svako ko pazari med pita se kako da prepozna onaj koji su su napravile pčele od onog koji je smućkao neki falsifikator?

Jedna korisnica TikToka za koju piše da je bivši farmaceut iskoristila je popularnost na ovoj mreži i podelila na svom nalogu savete kako svako može da prepozna da li je med pravi.

Ona je u klipu objasnila da med, ako je pravi, ako ga sipate u čašu punu vode, pada na dno čaše jer je teži od vode. Takođe, ako se med kristališe, onda je pravi, jer je kristalizacija prirodno svojstvo meda i potiče od orijentacije molekula šećera u prostoru.

Uverenja većine kada je u pitanju med, a koja nisu tačna jesu da pravi med mora da ima "kuglu" u tegli. Naime, svaka tegla koja nije napunjena do kraja mora da ima "kuglu", te ovo nema veze sa kvalitetom meda.

Ističe da je tvrdnja da svaki med mora imati neprekidnu nit kad se uzima iz tegle takođe netačna, jer na hladnom vremenu svaki med ima neprekidnu nit jer je tada gušći, navodi korisnica društvene mreže.

Pogledajte šta je ona sve ispričala:

Kurir.rs

Bonus video

02:48

Jasna sa svojom porodicom pravi med, a tokom korone ga je prodavala putem MEDOMATA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track