NEMA POTVRDE DA JE MALIŠAN PROGUTAO ŽIR, USKORO OBDUKCIJA: Tužilaštvo i Ministarstvo o tragediji u vrtiću u Vladičinom Hanu!
Foto: Shutterstock

tragedija

NEMA POTVRDE DA JE MALIŠAN PROGUTAO ŽIR, USKORO OBDUKCIJA: Tužilaštvo i Ministarstvo o tragediji u vrtiću u Vladičinom Hanu!

Društvo -

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu naložilo je obdukciju četvorogodišnjeg dečaka koji je noćas preminuo u UKC Niš, nakon što je u vrtiću "Čarolija" progutao žir.

Osnovni javni tužilac Dragan Nikolić iz Vladičinog Hana rekao je za Kurir da je dečak juče prebačen u UKC Niš, ali da je noćas nažalost preminuo.

- Juče oko 12 sati je prijavljen slučaj policiji, a policija je obavestila tužilaštvo. Rečeno nam je da je dete progutalo neki predmet i da je došlo do problema sa disanjem. Tužilaštvo je danas naložilo obdukciju i više ćemo znati nakon obdukcije. Još uvek nemamo zvaničnu potrvdu da je progutao žir, ali najverovatnije je to u pitanju - naveo je Nikolić.

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu prikuplja informacije o ovoj tragediji.

- Nakon provere i obdukcije znaćemo više - zaključio je Nikolić.

Podsetimo, dečak (4) progutao je žir u vrtiću u Vladičinom Hanu, nakon čega je u teškom stanju prebačen u Univerzitetski klinički centar u Nišu, gde je operisan, ali je nažalost preminuo.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je prosvetna inspekcija izašla na teren, kao i da su uključeni i policija i tužilaštvo.

- Sa velikim žaljenjem i tugom obaveštavamo da je dečak starosti četiri godine i tri meseca iz PU "Pčelica" iz Vladičinog Hana, preminuo. Istraga će utvrditi okolnosti ovog događaja. Ministar prosvete Branko Ružić, u svoje lično ime i u ime zaposlenih u Ministarstvu izražava veliko žaljenje i upućuje saučešće porodici zbog smrti dečaka - navodi se u njihovom saopštenju.

Kurir.rs/ M. B.

Bonus video:

02:34

160 MALIŠANA BILO UGROŽENO! Vrtić počeo da se ruši zbog izgradnje stambene jedinice na susednoj parceli, RODITELJI BESNI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track