"TRPIM UVREDE 14 GODINA JER MI DECA IMAJU DAUNOV SINDROM" Hrabra mama Sara Bero: Moja deca ne znaju da mrze, ona su moj život
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"TRPIM UVREDE 14 GODINA JER MI DECA IMAJU DAUNOV SINDROM" Hrabra mama Sara Bero: Moja deca ne znaju da mrze, ona su moj život

Društvo -

Deca sa Daunovim sindromom suočavaju se sa diskriminacijom, na više nivoa, ali upravo "ljubav za ljubav" je moto majke koja bije ovakvu bitku.

Mama Sara Bero iz Podgorice koja je kao samohrani roditelj odgajala ćerke, četrnaestogodišnje bliznakinje sa Daunovim sindromom - Irmu i Ildu, objavila je na TikToku video koji prikazuje brutalan komentar koji je bio upućen Irmi: "Vidi ova polućeva".

Ovo je priča majke dece sa daunovim sindromom i predsednica Udruženja "Ljubav za ljubav" koju je ispričala u "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji.

01:33

HRABRA MAJKA DECE SA SMETNJAMA U RAZVOJU NAŠLA NAČIN DA IM ULEPŠA DETINJSTVO: To je moj život, ja sam ga prihvatila

- Na samom početku je bilo mnogo teško, sama ta borba i prihvatanje okoline, ja sam sa nepunih 20 godina njih dobila. Vremenom sam shvatila da je to moj život, pa sam ga takvog prihvatila od samog starta. Prvo sam se trudila da prohodaju na vreme, pa da im pokažem okolinu, zatim je Irma imala 7 operacija, baš turbulentan period - rekla je Bero.

Nakon toga je otkrila kako je izgledala reakcija nje i Irme na gorepomenuti zlobni komentar.

- Ja već 14 godina trpim razne uvrede na račun moje dece, nije ovo jedinstven slučaj. Pišu mi zbog čega šetam sa njima na ulici kada tako izgledaju, i tako, razne ružne komentare čujem. Moja deca ne prepoznaju ružne komentare, vi njima kažete mrš, one se nasmeju, ne znaju da mrze, u njihovom životu ništa ne shvataju negativno - rekla je majka dece.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track