NAJPOZNATIJI SRPSKI ZET IZ BRAZILA POSTAJE TATA: Tijaga je ljubav dovela u Srbiju, a evo koje ime će dati detetu
Foto: printskreen privatna arhiva

ostvario svoje snove

NAJPOZNATIJI SRPSKI ZET IZ BRAZILA POSTAJE TATA: Tijaga je ljubav dovela u Srbiju, a evo koje ime će dati detetu

Društvo -

Pre deset godina Tijago Fereira (31) posetio je našu zemlju i za samo mesec dana boravka opčinio se njome. Velika ljubav prema jednoj devojci u Srbiji naterala ga je da turističko putovanje definitivno pretvori u stalan boravak. Iako se potom vratio u Brazil odakle potiče, Tijago je zbog devojke opet došao u Srbiju i tako - ostao.

Sada više ni ne planira da se vraća nazad. U više navrata, Tijago je komentarisao javno koliko voli Srbiju, da je ona njegov dom i da se oseća prihvaćenim. Naučio je jezik, koji govori kao maternji, a bavi se i turizmom, tačnije predstavlja našu zemlju svetu.

- Došao sam prvi put u Srbiju u julu 2010. godine, sa ciljem da konačno upoznam devojku s kojom sam se dopisivao već dve godine pre toga. Bio sam baš zaljubljen, i taj period komunikacije s njom bio je čaroban, a možda je bilo jedno od najvećih iznenađenja u mom životu upravo sve to što sam otkrio o Srbiji, dok sam boravio ovde.

Tijago Fereira
foto: printskreen privatna arhiva

Tada sam bio mesec dana u Srbiji, imao sam priliku da upoznam Beograd, ali i druge gradove, ljude... Bilo mi je neverovatno da se u svetu plasira tako loša slika o jednoj divnoj zemlji. To mi je dalo ogromnu motivaciju da se na neki način bavim promocijom Srbije - kaže Tijago.

Tijago je nakon nekoliko godina uspeo da dobije naše papire, ali i pasoš na koji je ponosan. Kako je tada za naš portal otkrio, ponosan je na sebe.

- Ponosan sam, Srbija je prelepa, i ovo je moja druga kuća. Što se tiče posla, ja sam ovde zadovoljan, nisam došao da radim, već da napravim posao i uspeo sam.

Ljubav koja ga je dovela u Srbiju, traje dugi niz godina, a sada stižu i najlepše vesti.

Tijago Fereira
foto: printskreen privatna arhiva

- Moja devojka Dunja je trudna, deveti je mesec, termin nam je 6. januar, ali videćemo kada će biti zapravo. Razmišljali smo o imenu ćerke, odlučili smo da se zove Višnja, ali smo shvatili da moji u Brazilu neće moći da izgovore lepo, pa smo promenili u Vivijana što znači puna života - priča nam ponosni tata.

Buduća baka, Tijagova mama dolazi po prvi put u Srbiju.

- Bila je korona, i nisam dugo bio kod mene u Brazilu, tri godine prvo, a onda sam otišao prošle godine za doček. Moja sestra je bila ovde 2015. godine i samo mi je rekla da me razume i podržava što žvim ovde, i njoj je Srbija prelepa. Inače, ja živim u Novom Sadu i dolazi mi po prvi put majka u februaru da upozna unuku, jako sam srećan zbog toga - kaže nam Tijago kroz osmeh.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track