VESIĆ: Vožnja "PAN VOZOM" BESPLATNA do Božića, prevoznik naplaćivao bezobrazno! Evo koliko će koštati vozna karta do Pančeva!
Foto: Kurir Televizija

ministar najavio

VESIĆ: Vožnja "PAN VOZOM" BESPLATNA do Božića, prevoznik naplaćivao bezobrazno! Evo koliko će koštati vozna karta do Pančeva!

Društvo -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je u jutarnjem programu TV Kurir "da će građani Beograda i Pančeva od 4. januara moći da koriste "Pan voz" koji će saobraćati na relaciji Beograd - Pančevo".

Ministar Vesić je izjavio da će "prva tri dana korišćenja voza, 4,5 i 6. januar, biti besplatni za sve korisnike a prodaja karata počinje 8. januara”.

Pan voz će saobraćati svakog radnog dana, vožnja će trajati 30 minuta, a prva stanica će biti Pančevo Vojlovica a poslednja Pančevački most (Dunavski peron).

Goran Vesi'
foto: Kurir tv

Ministar Vesić je istakao da prodaja karata za "Pan voz" počinje od 8. januara po ceni od 150 dinara u jednom pravcu:

- U razgovorima sa "Srbija vozom" tražimo rešenje da cena za studente i djake bude niža.

Vesić je rekao da je pravo rešenje za Pančevo povratak u sistem BG voza, ali da o tome moraju da se dogovore dva grada - Beograd i Pančevo.

Prilikom rekonstrukcije BG voza koji je projekat koji se radi uporedo sa metroom planira se da Pančevo bude u sistemu BG voza i da ima oko 30 polazaka dnevno iz Beograda i ka Beogradu.

- To je jedino pravo rešenje za građanke i građane Pančeva. Ministarstvo je uradilo ono što smo mogli a za sistem BG voza neophodan je dogovor dva grada i pre toga rekonstrukcija sistema - rekao je Vesić.

Ministar je istakao da je bio "zapanjen cenom karte koju je za relaciju između Beograda i Pančeva naplaćivao prevoznik, da je to bezobrazluk kao i da je to tema za tržišnu inspekciju”.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja