SRBI OSTAJU NA SVOJOJ DEDOVINI! Meštani sela Kamenica na KiM poručili da im nadu uliva CRKVA KOJU JE GRADILA CELA SRBIJA! (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

KOSOVO I METOHIJA

SRBI OSTAJU NA SVOJOJ DEDOVINI! Meštani sela Kamenica na KiM poručili da im nadu uliva CRKVA KOJU JE GRADILA CELA SRBIJA! (VIDEO)

Društvo -

Pre tačno 12 godina u selu Kamenica, nadomak Leposavića, započeta je izgradnja seoske crkve čiju su izgradnju pomogle veće gradske sredine kako iz Vojvodine, tako i centralne Srbije. Za selo koje ima oko 120 stanovnika to mnogo znači jer im daje nadu o trajnom ostanku na Kosovu i Metohiji.

Centralni
foto: Kurir televizija

- Više od 100.000 evra je do sada uloženo i ona je sva od kamena. Naročito je ponos ovo zvono koje je od 500kg koje bilo izuzetno skupo i naravno kvalitetno. To je sloga našeg naroda i majke Srbije - svih ljudi koji su učestvovali u tim donacijama - kaže Miodrag Radovanović, član crkvenog odbora sela Kamenica.

Centralni
foto: Kurir televizija

- Mi smo Srbi koji treba da imamo crkvu u našem selu i toliko smo radosno što smo to dobili. Da opstane srpsko ovde i da živimo ovde. Svako želi da bude na svojoj dedovini i da omladina inde napred - kaže Radenko Marković, meštanin sela Kamenica.

Centralni
foto: Kurir televizija

A Ognjan Miladinović, takođe iz sela Kamenica bio je veoma nadahnut i oglasio se stihom:

- Vreme prošlo i buduće, to vekovi neka broje, vi koji ste ovde došli, dobro došli među svoje!

02:23

SRBI OSTAJU U SVOJOJ DEDOVINI! Meštani sela Kamenica na KiM poručili da im nadu uliva CRKVA KOJU JE GRADILA CELA SRBIJA! (VIDEO)

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track