ŠTA DA RADIMO AKO NAM PUKNE CEV ZA VODU ZBOG SMRZAVANJA? Iz vodovoda apeluju na sve potrošače DA OBAVEZO URADE OVO PRE MRAZA
Foto: Reuters

ide zima

ŠTA DA RADIMO AKO NAM PUKNE CEV ZA VODU ZBOG SMRZAVANJA? Iz vodovoda apeluju na sve potrošače DA OBAVEZO URADE OVO PRE MRAZA

Društvo -

Iako su temperature ovog januara mnogo više od prosečnih ne znači da vodovodne cevi treba da ostavimo nezaštićene. Da nas ne bi iznenadile niske temperature usred zime, da čujemo nekoliko korisnih saveta.

Novinarka Kurir TV Staša Keneški u Novom Sadu razgovarala je sa Borislavom Latinović iz "Vodovoda i kanalizacije" na temu mogućeg smrzavanja cevi tokom hladnih dana.

Borislava Latinović, Vodovod i kanalizacija
foto: Kurir TV

- Temperature podsećaju na prolećne, ali neće se zima baš tako lako predati. Apelujemo na sugrađane da zaštite vodomere i unutrašnje instalacije. Ako imate vikendice, ispustite vodu u cevima jer postoji mogućnost od smrzavanja i pucanja - kaže Latinović.

Dodaje i kako da zaštitimo vodomere, naročito one koji nisu propisno postavljeni.

- Praksa je pokazala da se dobar deo vodomera nalazi u podrumskim prostorijama, treba ih izolovati stiroporom ili slamom, nikako krpom. Okno da bude poklopljeno i čisto i dostupno napim radnicima za očitavanje.

Za kraj, ukazala je da u slučaju ovakve havarije, troškove popravki snose potrošači.

- U slučaju intervencije na unutrašnjim instalacijama, troškove snose potrošači, ali mi smo tu za sve informacije kako bismo upozorili i sprečili neželjeni scenario.

02:31

Šta kada nam se zamrznu vodovodne cevi tokom zime?

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track