METEOROLOG ČUBRILO ZA KURIR: Evo kakvo će biti vreme za Božić i kad kreće prava hladnoća! Ovaj period biće NAJHLADNIJI tokom zime
Foto: Kurir Televizija, Zorana Jevtić

vremenska prognoza

METEOROLOG ČUBRILO ZA KURIR: Evo kakvo će biti vreme za Božić i kad kreće prava hladnoća! Ovaj period biće NAJHLADNIJI tokom zime

Društvo -

U Beogradu je trenutno oblačno i suvo, i to je uvod u ono što nas očekuje i u ostatku dana, uz maksimalnu dnevna temperaturu do 11 stepeni celzijusovih.

A šta nam donosi dugoročna prognoza, kada stiže prava zima, kada ćemo otići u minus nakon ovih prolećnih temperatura, da li znamo možda precizniji datum kada očekujemo taj veliki vremenski preokret, novinarka jutarnjeg programa Kurir TV Jelena Kovačević pitala je meteorologa Marka Čubrila.

- Za Božić, zapravo sve do 9. januara biće uglavnom suvo, stabilno i relatiivno toplo vreme, iznad proseka za ovaj period godine. Neće to biti ekstremno visoke temperature kao oko Nove godine. Onda kreće pogoršanje praćeno kišom, na planinama s konkretnijim snegom. Ipak, i dalje temperature ostaju više nego što je uobičajeno - objasnio je Marko Čubrilo.

Meteorolog je potom rekao i kada nam stiže ono pravo zimsko vreme.

- Prema 20. januaru treba očekivati hladnije dane, s noćnim minusima i u nizijama. Oko 25 januara očekuje se pojava i dnevnih minusa u nižim predelima, koji će trajati okvrino do 20. februara. Biće to najhladniji deo zime - dodao je Čubrilo.

Meteorolog Marko Čubrilo
Meteorolog Marko Čubrilofoto: Kurir TV

On se osvrnuo i na izuzetno visoke temperature za Novu godinu kakve većina nas ne pamti.

- Mi meteorolozi pamtimo i toplije dočeke Nove godine, pogotovo preko dana. Noć je bila vedra pa je sam doček bio hladniji, ali iznad proseka. Nije uobičajeno, ali nije da se nije dešavalo.

Meteorolog je za kraj podsetio da nikako ne treba potcenjivati zimu, istalavši onu od pre 10 godina.

03:24

METEOROLOG ČUBRILO ZA KURIR: Evo kakvo će biti vreme za Božić i kad kreće prava hladnoća! OVAJ PERIOD BIĆE NAJHLADNIJI TOKOM ZIME

- Od polovine januara idemo ka sve hladnijem vremenu. Imaćemo i temperature ispod proseka, ali se ništa ekstremno ne nazire. Vreme je jako promenljivo. Setimo se 2012. kada do 20. januara zime nije ni bilo, a onda smo imali rekordno hladnu zimu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track