DANAS poklanjamo BROJANICU OSVEŠTANU u Crkvi Svetog Marka
Foto: Kurir

Tradicionalno uoči Božića, Kurir daruje svojim čitaocima vredne poklone

DANAS poklanjamo BROJANICU OSVEŠTANU u Crkvi Svetog Marka

Društvo -

Obeležite Božić uz Kurir! Danas vam poklanjamo drvenu brojanicu koja je osveštana u crkvi Svetog Marka u Beogradu, a u Božićnom dvobroju, koji izlazi 6. januara, poklanjamo vam veliku ikonu Isusa Hrista s zlatotiskom i molitvom.

Božić je dan kada se slavi rođenje Hristovo, i kada je duh malog Isusa sveprisutan među ljudima, donoseći im mir i praštanje.

Crkve koje se pridržavaju julijanskog kalendara Božić obeležavaju 7. januara. Božić po julijanskom kalendaru slave Srpska pravoslavna crkva, Ruska pravoslavna crkva, Jerusalimska patrijaršija, Kopti i neki manastiri na Svetoj gori u Grčkoj.

Prema Bibliji, Isus Hristos je Sin Božji, kojeg je rodila Devica Marija u gradu Vitlejemu. Za vernike je Božić najradosniji hrišćanski praznik i obeležava se tri dana.

1 / 8 Foto: Kurir

Brojanica koju ćete dobiti sadrži 33 drvene perle i krstić. Osveštana je za zdravlje, sreću i blagostanje u Beogradu, u Crkvi Svetog Marka.

Molitva pomoću brojanica jedan je od najstarijih načina molitve, koji su naročito negovali pravoslavni monasi. Same brojanice imaju simbolički karakter.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track