PRONAĐEN DONOR ZA OGNJENA KAPATU (15): Dečaku iz Beograda zakazana operacija u Bolonji! DO POBEDE!
Foto: Printscreen

dobre vesti

PRONAĐEN DONOR ZA OGNJENA KAPATU (15): Dečaku iz Beograda zakazana operacija u Bolonji! DO POBEDE!

Društvo -

Donor za petnestogodišnjeg Ognjena Kapatu koji boluje od akutne limfoblastne leukemije je pronađen, što umnogome uvećava šanse za izlečenje.

Ognjenu je, podsetimo, neophodna transplantacija koštane srži. Operacija je zakazana za sredinu februara u Bolonji, potvrdili su Kurir TV njegovi roditelji.

Za njegovo lečenje u Italiji sakupljeno je više od 250 hiljada evra, a cela Srbija je bila solidarna pa su i sredstva prikupljena u rekordnom roku.

Do 17. avgusta 2022. godine Ognjen je živeo uobičajenim životom, trenirao je košarku i pripremao se za polazak u prvi razred Sportske gimnazije. Imao je snove i planove, a onda je sve to prekinula strašna dijagnoza - akutna limfoblastna leukemija veoma visokog rizika (C91.0).

Ognjen je sada na lečenju hemioterapijama, ali da bi potpuno ozdravio mora što pre da ode na transplantaciju koštane srži u inostranstvu.

Porodica nije u mogućnosti da pokrije troškove lečenja i moli sve ljude dobre volje da im pomognu kako bi Ognjen što pre otišao na lečenje, ponovo zaigrao košarku i vratio se među svoje drugare u Sportskoj gimnaziji.

Ognjen Kapata, Budi human
foto: Budi human

Sredstva su mu potrebna za transplantaciju koštane srži, lečenje, lekove, suplemente, rehabilitaciju, kontrole, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track