POTPIS JE TU, ALI DOKTOR NIKAD NIJE RADIO OPERACIJU! Lidija Trbojević za Kurir TV: Molila sam da me prime, NIKOG NIJE BILO BRIGA
Bahatost takozvanih estetskih hirurga!, Foto: Kurir tv

ne zna ko je operisao

POTPIS JE TU, ALI DOKTOR NIKAD NIJE RADIO OPERACIJU! Lidija Trbojević za Kurir TV: Molila sam da me prime, NIKOG NIJE BILO BRIGA

Društvo -

Iako se u poslednjih nekoliko godina često pričalo o posledicama nesavesnog i nestručnog pristupa estetskoj hirurgiji, čini se da broj žrtava ne opada. Tako je, samo dan nakon ispovesti Maje Božović kojoj su ubrizgali pogrešan botoks zbog čega je bila unakažena, u javnost dospela još jedna šokantna priča.

Redakciji Kurira javila se Lidija Trbojević iz Despotovca koja je na istoj klinici pre nekoliko meseci prošla agoniju koja je mogla da se završi pogubno.

Sa voditeljima je podelila jezivo iskustvo, putem viber poziva.

Atlas klinika

- Prvo bih želela da se ogradim jer ne želim da ljudi prestanu da idu na Atlas kliniku, jer su oni odlična ortopedija. S druge strane opozit tome je njihova estetska hirurgija! - započela je Trbojević.

- Problem je bio što sam imala niz dobroćudnih tumora, čija su tkiva počela da isušuju dojku i uspostavili su pogrešnu dijagnozu u inostranstvu. Došla sam na kliniku u Beograd, profesor Minić je odstranio sve i stavio neke proteze, implante, ali je nakon nekog vremena došlo do oštećenja implanta. Kontaktirala sam više klinika, međutim nijedna nije imala vremena za moj slučaj. Odlučila sam da hitno odem kod njih, u nadi da će možda imati vremena - ispričala je i nastavila:

- Razgovarala sam sa doktorem Pajićem, zakazali su mi konsultacije i, na nagovor supruga, htela sam u jednom aktu da odradim i estetsku operaciju nosa. Imala sam frakturu nosa, htela sam da to ispravim. Nakon konsultacije doktor se nikad nije pojavio, nego je došla njegova asistentkinja. Operisana sam prvog marta, a kada sam se probudila pitala sam je zašto ja nisam videla doktora ni pre ni posle buđenja! Ona mi je odgovorila da moram da joj verujem jer ona radi isključivo grudi, a ne radi nos - rekla je.

- Doktor je bio šokiran kada je video šavove, i ispostavilo se da doktor nije ni radio operaciju, iako je njegov potpis bio tu. Nakon toga rana je počela da se otvara, 15 dana nakon operacije, bilo je jasno da je počelo da se gnoji - ispričala je.

05:43

Trbojević: Ispostavilo se da doktor nije ni radio operaciju, iako je njegov potpis bio tu

Čija je greška?

- Imam minimalno znanje vezano za medicinu, i svesna sam da može doći do infekcija. Ali potpuni nemar lekara i apsolutna nebriga za pacijenta, nije mi jasna! Da neko ko dolazi iz Despotovca za Beograd, bude vraćen, a da konstantno ima problem, ne mogu da shvatim! Prošlo je mesec dana konstantnog curenja sadržaja iz rane, i dobila sam visoku temperaturu, a niko od lekara nije radio! Molila sam da me prime! - rekla je ogorčeno.

Tužba za nemar

- Već godinu dana imam problem, tužiću ih naravno, moramo stati na kraj ovome, da neko vodi računa o svojim pacijentima i da imamo lekare koji su svesni! Imala sam dve operacije nakon sedam meseci, nakon moje opomene pred tužbu, operisali su me, ali sad imam još veći problem, jer je otvorena druga dojka! Čula sam da se žale još neke pacijentkinje i mi ćemo zajedno uložiti tužbu! - završila je Trbojević.

Celokupan sadržaj pogledajte na Kurir TV, Redakcija.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track