SKANDALOZAN SELFI S VRHA PILONA OPOMENA ZA SLUŽBE BEZBEDNOSTI! Lutovac za Kurir TV: Moramo se ozbiljnije pozabaviti OVIM
DA SE NAJEŽIŠ!, Foto: Kurir TV

kurir tv

SKANDALOZAN SELFI S VRHA PILONA OPOMENA ZA SLUŽBE BEZBEDNOSTI! Lutovac za Kurir TV: Moramo se ozbiljnije pozabaviti OVIM

Društvo -

Društvenim mrežama kruži snimak na kom se vidi kako su se dva mladića popela na nosač mosta na Adi, koji je apsolutno neobezbeđen.

Na samom vrhu uskog i nebezbednog betonskog stuba napravili su zajednički "selfi", a gledajući visinu na kojoj su odlučili da se snime, u najmanju ruku budi urodjeni strah od visine.

Most na Adi
foto: Kurir tv

Mnogi su se pitali kako su uopšte uspeli da se popnu na ovih nekoliko desetina metara, a svakoga je podilazila jeza dok je gledao lepe, ali suviše rizične kadrove vidi se iz komentara na društvenim mrežama.

Neki od korisnika su navodili da bi pod hitno trebalo obezbediti ovaj nosač, a snimak koji je nastao iznad Ade prijaviti nadležnima.

O bezbednosti od društvenog značaja vođen je razgovor u jutarnjem progarmu Redakcija.

Kako zaštiti infrastrukturne objekte upitan je Svetislav Lutovac, specijalista za bezbednost i kontraterorizam.

- Ovo može biti efektan objekat javnosti. Ovo je veliki nauk za bezbednosne službe i da se napravi neki prevetnivni okrvir. Po Ustavu i zakonu država treba da štiti svoje građane, na građevinama od vitalnog značaja - rekao je Lutovac.

- Trenutni status Srbije ne odgovara stranom faktoru. Permanentan je pritisak na Srbiju i diplomatski i u svim drugim obaveštajnim putevima, a to je glavna srž razmena obaveštajnih podataka svih službi sa kojima sarađujemo - upozorio je.

Dao je definiciju terorizma.

- Ono što terorizam karakteriše je panika, strah, nesigurnost u svrhu ostvarivanja određenih ciljeva, a osnova njegova je, nepredvidivost - rekao je i u nastavku pojasnio u kakvoj je situacija u Srbiji ineuvođenja sankcija ruskoj federaciji.

05:09

SVETISLAV LUTOVAC: Ovo je veliki nauk za bezbednosne službe

- Moramo biti mnogo aktivniji i ozbiljno se odnositi na ove vrste pojava. To je jedna spontani test da službe bezbednosti malo više otvore oči - ispričao je , ne izostavljajući prretnje bezbednosnih službi po Srbiju i veoma dobro praćenje njihovog kretanja.

Celokupan sadržaj pogledajte na Kurir TV, jutarnji program Redakcija.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track