AKCIDENT SE NIJE DOGODIO NA PRUZI VEĆ NA PUTU: Infrastruktura železnice tvrdi da nema veze sa curenjem amonijaka u Pančevu
Foto: Profimedia

Saopštenje

AKCIDENT SE NIJE DOGODIO NA PRUZI VEĆ NA PUTU: Infrastruktura železnice tvrdi da nema veze sa curenjem amonijaka u Pančevu

Društvo -

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je danas da akcident u Pančevu, u kom je iz kamiona-cisterne curio amonijak, nema veze sa tim preduzećem.

Kako je rekao menadžer Infrastrukture železnice Srbije Nenad Stanisavljević, akcident se nije dogodio na samoj pruzi već na putu koji se nalazi pored pruge.

"Nesreća u Pančevu nema nikakve veze sa Infrastrukturom železnice Srbije. Reč je o drumskoj cisterni, to nije cisterna Železnice niti je prevoz bio naš", rekao je Stanisavljević.

Akcident se dogodio sinoć oko 22.30 u naselju Topola Rit, a zbog curenja amonijaka 15 osoba hospitalizovano je u pančevačkoj Opštoj bolnici.

Policija je u tom gradu uhapsila vozača cisterne i vlasnika firme Saga zbog izazivanja opšte opasnosti a Radiotelevizija Srbije (RTS) je u medjuvremenu prenela da je curenje amonijačne vode zaustavljeno pošto je zatvoren ventil na cisterni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track