NA SKIJANJU U AUSTRIJI POVREĐENO DETE IZ SRBIJE: Sudarilo se na stazi sa mladim Slovencem
Foto: Printskrin / You Tube

6 nezgoda za vikend

NA SKIJANJU U AUSTRIJI POVREĐENO DETE IZ SRBIJE: Sudarilo se na stazi sa mladim Slovencem

Društvo -

Proteklog vikenda se na skijalištima austrijske pokrajine Koruška dogodilo šest nezgoda, a u jednoj je dete iz Srbije zadobilo povrede.

U subotu u Nasfeldu se jedno devetogodišnje dete iz Srbije sudarilo prilikom skijanja sa jednim 23-godišnjim Slovencem. Dete je zadobilo povrede u predelu ramena.

Gotovo u isto vreme, u istom ski centru je došlo do sudara dva skijaša u kojem je povrede kolena zadobila jedna 25-godišnja žena, a druga skijašica je pobegla.

U Hajligenblutu je policija zatekla, bez svesti, jednog 22-godišnjeg Poljaka sa težim povredama. On je izleteo sa piste i probio drvenu ogradu.

Zbog teških povreda prebačen je helikopterom u obližnju bolnicu.

Jedan 18-godišnji Mađar zadobio je teške povrede u skijaškom centru Gerlicen, nakon što je, prevelikom brzinom izleteo sa puste i pao u provaliju duboku 40 metara.

U istom skijaškom centru je jedan Austrijanaca zadobio teške povrede nakon sudara sa Hrvatom, te je morao helikopterom da bude prevežen u bolnicu.

U nedelju su se sudarili u skijaškom centru Kačberg 16-godišnja Austrijanka i sedmogodišnji dečak.

Devojka je zadobila povrede zbog kojih je morala biti hospitalizovana, a dečak je mogao sam da se spusti niz pistu i sa roditeljima ode do lekara.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track