"PRODAJEM ZEMLJIŠTE, NA KILOMETAR SAM OD NOVAKA!" U ovom mestu u Vojvodini ar placa 7.000 evra, SVI BI BLIZU TENISKOG ASA (FOTO)
Svi bi u Pavlovce samo da budu blizu Novaka Đokovića, Foto: AP, Printscreen

PODIVLJALE CENE ZEMLJIŠTA

"PRODAJEM ZEMLJIŠTE, NA KILOMETAR SAM OD NOVAKA!" U ovom mestu u Vojvodini ar placa 7.000 evra, SVI BI BLIZU TENISKOG ASA (FOTO)

Društvo -

Parcele u selu u Vojvodini paprene jer je imanje tamo ima i poznati teniser

Ar placa u Pavlovcima u Vojvodini, ali i u selu Rogača kod Kosmaja košta i do 7.000 evra samo zato što imate pogled na imanje Novaka Đokovića ili ste u njegovoj blizini.

Ranije ste na ovim lokacijama mogli da pazarite ar za 200-300 evra.

Nole kao mamac

Otkad je najbolji srpski teniser pre pet godina sagradio kuću pored Pavlovačkog jezera u opštini Ruma, cene zemljišta su povećane i po 20 puta, pa je tako početkom septembra prošle godine prodata njiva za neverovatnih milion evra.

Novi vlasnik tada je pazario zemljište veličine 5,66 hektara odmah do placa Đokovića, a za hektar je dao 176.000 evra. U Pavlovcima više nema kuća na prodaju, ostalo je samo nekoliko placeva, a trenutno je jedna od najatraktivnijih parcela ona od 4,66 hektara.

Plac na Kosmaju
Plac na Kosmaju foto: Printscreen

Boško Đaković, član Saveta Mesne zajednice Pavlovci, ističe da se tih skoro pet hektara zemljišta navodno prodaje za milion evra.

- Tu će se, kako smo čuli, graditi teniski tereni i akva-park- kaže Đaković. I to malo što je ostalo prodaje se obavezno uz pominjanje imena Novaka Đokovića, a jedan od oglasa koji smo našli glasi:

"Prodajem poljoprivredno zemljište u Pavlovcima, površine 2.914 m2, na jedan kilometar od parcele Novaka Đokovića".

Slična situacija je i na obroncima Kosmaja, gde se mnogi utrkuju ko će da se skući bliže teniskom asu, koji je kupio kuću i imanje od Elene i Jugoslava Karića.

plac novak
foto: Printscreen

Otkako je popularni teniser došao, cena okolnog zemljišta skočila je i do 7.000 evra. Ovo potvrđuje i nedavno objavljeni oglas iz Sopota u kom prodavac navodi:

"Na Kosmaju, u naselju Rogača, u neposrednoj blizini (oko 100 metara) od našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića u ponudi je plac od 55 ari (5.000 evra po aru). Plac ima struju, vodu i gas. Sa placa se pruža fenomenalan pogled, u pitanju je zapadno orijentisana sunčana strana. Dozvoljena gradnja su podrum, prizemlje plus sprat. Na samo 45 minuta od centra Beograda."

Najskuplju parcelu u ovom kraju koju smo našli u oglasima vlasnik ceni 7.278 evra po aru i takođe Đokovića koristi kao mamac.

Cene neće padati

"Prodajem plac na Kosmaju. Plac se nalazi na ekskluzivnoj lokaciji u blizini vile Novaka Đokovića. Mesto gde nema više slobodnih placeva za gradnju. Dodite i uverite se. Može zamena za automobil uz doplatu. Srećna kupovina", piše oglasu za plac površine devet ari koji se prodaje za 65.500 evra.

Agent za nekretnine Mira Milovanović kaže da je korona bila okidač da mnogi odu van grada sa porodicama.

- Najam vikendica je postao popularan, a kada je pandemija počela da jenjava, mnogi su odlučili da kupe kuće u okolini Beograda ili placeve za gradnju. Rad od kuće je takođe uticao da se neki odluče da žive u mirnim krajevima. S druge strane, trend je i u svetu da se svi okreću prirodi, prirodnom načinu života, da jedu organsku hranu, a kod nas je sve to dostupno kako u Vojvodini, tako i u Šumadiji. Cene zemljišta su visoke, jer je potražnja velika, a bogati i popularni su spremni da ih plate - objašnjava Milovanovićeva i dodaje da rast cena neće skoro stati.

Kurir.rs / Informer

Bonus video

02:17

KO IMA PLAC PORED JEZERA, OBOGATIĆE SE! Selo Pavlovci potpuno podeljeno A RAZLIKA U CENI NEKRETNINA NIKAD VEĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track