PREMINUO BESKUĆNIK RADE DRINI: Bar je umro kao čovek, a zahvaljući ovome biće sahranjen, NEĆE SLUŽITI KAO LEŠ ZA VEŽBE STUDENATA
Foto: Kurir/Ivana Radojčić

tužno

PREMINUO BESKUĆNIK RADE DRINI: Bar je umro kao čovek, a zahvaljući ovome biće sahranjen, NEĆE SLUŽITI KAO LEŠ ZA VEŽBE STUDENATA

Društvo -

Rade Drini (59), beskućnik koji je teško bolestan zahvaljujući dobrim ljudima smešten u bolnicu, preminuo je juče posle šest dana boravka na Klinici za plućne bolesti UKC Srbije. Bar je stigao da umre kao čovek i sa ličnom kartom, kako bi mogao da bude i sahranjen.

Rade Drini
Rade Drinifoto: Kurir/Ivana Radojčić

Strašna sudbina čoveka iz Beograda koji je se od rođenja potucao po domovima za nezbrinutu decu, a potom po prestoničkim ulicama, a za koju je javnost saznala iz teksta koleginice iz Vremena Jelene Jorgačević Kisić, koja je reagovala na objavu Ivane Radojičić izu zgrade u kojoj je Rade povremeno boravio, potresla je Srbiju.

Uz malu pomoć Kurira i nekoliko poziva, a potom ogromno angažovanje Aleksandre Čamagić, gradske sekretarke za socijalnu zaštitu i Centra za socijalni rad Savski venac, kao i asist. dr Mihaila Stjepanovića, direktora Klinike za pulmologiju, Rade, koji nije imao nikakva dokumenta i koji je bio zarobljen u bedi i birokratiji, smešten je u bolnicu.

Aleksandra Čamagić
Aleksandra Čamagićfoto: Beta

Jer Radetu je još godinu dana ranije ustanovljen metastatski rak pluća. Ali bez lične karte, a time i zdravstvene knjižice, nije mogao da se leči. Dr Stjepanović ga je životno ugroženog primio kao hitan slučaj, morao je da primi krv i dobije kiseonik, a Aleksandra Čamagić je pokrenula proceduru za dokumenta.

Dr Mihailo Stjepanović
Dr Mihailo Stjepanovićfoto: Ana Paunković

Službenici MUP stigli su Radetu da uruče ličnu kartu i zahvaljući tome biće i sahranjen. Da je nije postao bi, kao i ostali i pravno nevidljivi beskućnici, telo za vežbe na Institutu za anatomiju Medicinskog fakulteta.

Ipak, Rade će biti sahranjen na groblju Zbeg o trošku opštine Savski venac.

Kurir.rs/J.S.S.

Bonus video:

01:22

DRAGAN JE BESKUĆNIK, ŽIVI U STRAVIČNIM USLOVIMA A 140 PUTA JE DONIRAO KRV: Nemam za hranu, jedino sam za svoju slavu JEO TRI PUTA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track