HOROR U KIKINDI! DORI AMPUTIRALI JEDNU ŠAPU! Veterinarka Mirjana udomila zverski mučenu kerušu: OVAKO NEŠTO NISAM VIDELA
Foto: Veterinarska ambulanta VetArt

užas

HOROR U KIKINDI! DORI AMPUTIRALI JEDNU ŠAPU! Veterinarka Mirjana udomila zverski mučenu kerušu: OVAKO NEŠTO NISAM VIDELA

Društvo -

KIKINDA - Zverski mučenoj Dori, trogodišnjoj ženki labradora, koja je pronađena na periferiji Kikinde, jedna šapa morala je da bude amputirana. Brigu o psu preuzela je doktorka veterinarske medicine, Mirjana Dubovečak.

- Ovim poslom bavim se petnaest godina, a ovako nešto nikad ranije nisam videla. Kao veterinar nemam komentar, ali kao čovek mogu da kažem da tako nešto normalnoj osobi ne bi palo na pamet. To je mogla da učini samo devijantna osoba - kaže doktorka Dubovečak. Naša sagovornica kaže da je amputacija bila neminovna:

labrador Dora, Dora, Kikinda
foto: Veterinarska ambulanta VetArt

- Jedna noga bila je slomljena i upravo smo nju, odnosno šapu, morali da amputiramo jer je bukvalno visila na parčetu kože. Bukvalno sam se raspala kad sam dan ranije videla Dorine slike. Posebno mi je strašno bilo saznanje da je pas ostavljen u nekoj šupi da leži. Moja koleginica je u ponoć otišla u Kikindu po psa. Od preostale tri šape, dve su ugrožene. Rane su očišćene, a Dori smo dali antibiotike. Iako je u bolovima, sa njom može jako lepo da se radi - ističe dr Dubovečak.

Njena spasiteljka i vlasnica predočava u kom pravcu može da ide dalje lečenje:

- Ukoliko se situacija bude razvijala kako i priželjkujemo, onda će Dora ići na tri noge, ali postoji opasnost da spasimo samo jednu nogu. U Beogradu postoji čovek koji izrađuje invalidska kolica za pse, pa ćemo ga, ako bude bilo potrebno, zamoliti da napravi kolica za Doru.

labrador Dora, Dora, Kikinda
foto: Veterinarska ambulanta VetArt

Očekujem da istražni organi pronađu osobu koja je mučila ovog psa- poručuje dr Dubovečak. Tome se nada i Ivana Bogosav, predsednica i zastupnica Udruženja za zaštitu životinja "Vaska" iz Kikinde, inače profesorica istorije u Gimnaziji “Dušan Vasiljev”.

- Apelujemo na policiju i tužilaštvo da nađu i kazne počinioca. Ovako nešto više u našoj sredini ne sme nikad više da se ponovi. Za ovaj slučaj smo saznali od jedne sugrađanke. Obavestila nas je da je kraj puta između Kikinde i Nakova zatekla teško povređenog psa i zbrinula ga u svojoj vikendici. Jasno se vidi da je neko žicom pokušao jadnoj životinji da odseče šape. Slučaj smo prijavili kikindskoj policiji i Veterinarskoj inspekciji - kaže Bogosav.

Udruženje je osnovano prošlog leta. Tužna sudbina ženke pulina Vaske, koja je 23. aprila prošle godine, na periferiji Kikinde, pronađena u vezanom krvavom džaku sa žicom oko vrata, opredelila ih je da osnuju istomeno udruženje

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track