DIREKTORKA PRIZNALA DA JE ATEISTA?! Oglasio se sveštenik iz Sečnja nakon zabrane bogosluženja za Svetog Savu u osnovnoj školi
Foto: Zorana Jevtić, Wikipedia, Printscreen

šok

DIREKTORKA PRIZNALA DA JE ATEISTA?! Oglasio se sveštenik iz Sečnja nakon zabrane bogosluženja za Svetog Savu u osnovnoj školi

Društvo -

Sveštenik iz Sečnja potvrdio je da direktorka OŠ "Aleksa Šantić" nije prihvatila bilo kakvo bogosluženje u školskim prostorijama prilikom obeležavanja Svetog Save.

Naknadno je rekla da će taj dan biti obeležen, ali isključivo nastupom horova.

Direktorka je kako tvrde Novosti navodno potvrdila svešteniku da je ateista i on je odlučio da ispoštuje njeno opredeljenje i želju pa će učenici, koji žele da obeleže veliki praznik i đačku slavu, moći da dođu na liturgiju u lokalnu crkvu.

Olivera Marjanović, direktorka škole iz Sečnja, koja je podigla prašinu objavom da prvi put posle niza godina neće biti verskih obreda za Svetog Savu, objasnila je za Kurir svoj potez.

- Prvi put posle niza godina u našoj školi neće biti verskih obreda 27. januara jer su dobili mene za direktora. Ako budem smenjena zbog toga eto koraka napred za našu lepu Srbiju - objava je Olivere Marjanović koja je zapalila mreže.

Marjanovićeva za Kurir kaže i da je pre devet meseci postala direktorka škole i da je ovo prva školska slava od kada je na čelu osmoletke.

- Sveštenik je tražio da dođe u školu na Svetog Savu, bilo je tu ranijih godina tamjana i svete vodice, ali lepo sam mu objasnila da po članu 11 Ustava Srbije moramo da odvojimo školu od crkve jer u školu mogu da idu i katolici, muslimani, ateisti... I zato u školi nikoga ne smemo da primoravamo da prisustvuje tuđim verskim obredima. Čovek je sve razumeo. Dogovor je da u 9 sati počne liturgija u crkvi na koju su pozvani i đaci i svi zaposleni iz škole. A mi ćemo iz škole poslati i slatkiše u crkvu da mogu da se posluže - kaže za Kurir Marjanovićeva i ističe da će školska slava Sveti Sava biti proslavljena u toj osmoletki kako i dolikuje.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja