NAJMLAĐI POGREBNIK OTVORIO DUŠU PRED KAMERAMA KURIRA: Život ga nije mazio, a zbog ovog je s 12 godina POČEO DA RADI S MRTVIMA
Foto: Kurir TV

NEVEROVATNO

NAJMLAĐI POGREBNIK OTVORIO DUŠU PRED KAMERAMA KURIRA: Život ga nije mazio, a zbog ovog je s 12 godina POČEO DA RADI S MRTVIMA

Društvo -

Dok su se druga deca utrkivala da treniraju fudbal ili neki drugi sport život je za Nemanju Cekića iz Vlasotinca imao sasvim druge planove.

Nemanja je sticajem tužnih okolnosti sa samo 12 godina morao da počne da radi i to ni manje ni više nego u pogrebnom preduzeću, a njegov prvi zadatak bio je da okupa pokojnika i da ga u celosti pripremi za opelo.

Iako je mnogima bilo bizarno što takav posao radi jedan dvanaestogodišnjak Nemanja ponosno kaže da je zahvaljujući tome sazreo i u potpunosti izgradio svoj život.

Ovaj vredni mladić je zapravo čitav život maštao da radi u pogrebnom preduzeću i da prevozi pokojnike, a pred kamerama Kurir TV otvorio je dušu.

Nemanja Cekić
Nemanja Cekićfoto: Kurir TV

- Najmlađi sam ne samo u Srbiji nego i u Evropi. Imao sam porodičnih problema, ćale mi nije davao da radim u pogrebnom preduzeću, maltretirao me je i sa 12 godina sam pokupio stvari i otišao u svet - priča Nemanja Cekić.

Od momenta odlaska iz kuće prekunuo je kontakt sa svim lanovima familije.

- Nisam više u kontaktu s roditeljima, imam starijeg brata koji ima 23 godine, ali ni s njim se više ne čujem. Nije mi žao zbog toga, ćale me je maltrtetirao i zato sam rešio da se osamostalim, izgradim svoj život i budućnost. Majka nije bila tu da me zaštiti jer su se razveli, ona je otišla i preudala se - priča Nemanja.

Oktrio je i šta ga je privuklo da se bavi ovim prilično neobič nim zanimanjem.

- Kao mali sam voleo da obilazim sahrane i groblja, kao da me je nešto privlačilo. Sad me prijatelji podržavaju, priznajem da je neobično. Moj radni dan ujutru počinje u kancelariji dok ne dobijemo poziv. Zatim idemo kod porodice, izjavimo saučešće, pokupimo telo, okupamo ga, obučemo i stavimo u hladnjaču. Potom ga vozimo na groblje - kaže Nemanja Cekić.

04:47

NAJMLAĐI POGREBNIK OTVORIO DUŠU PRED KAMERAMA KURIRA: Život ga nije mazio, a zbog ovog je s 12 godina POČEO DA RADI S MRTVIMA

Trebalo mu je vrlo malo da se navikne na okolnosti na radnom mestu.

- Prvo sam naučio da tapaciram opremu, da oblačim i okupam pokojnike. Navikao sam se posle ndelju dana, posle mi je postalo svejedno. Teže mi pada kad radimo mlađe ljude i decu - kaže Nemanja i dodaje:

- Ovo ne radim zbog novca već zbog ljubavi prema poslu. Ne pada mi napamet da promenim profesiju. Pitaju me kako podnosim, ali meni je to sve rutina.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track