MALI FILIP ODUŠEVLJEN, VLADANOVA ĆERKA SADA MOŽE DA STUDIRA: Dobitnici stanova u igri Uzmi račun i pobedi potpisali ugovor
Foto: Ministarstvo finansija Srbije

uzmi račun i pobedi

MALI FILIP ODUŠEVLJEN, VLADANOVA ĆERKA SADA MOŽE DA STUDIRA: Dobitnici stanova u igri Uzmi račun i pobedi potpisali ugovor

Društvo -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas u Vladi Srbije ugovore sa prvim dobitnicima stanova u nagradnoj ugri "Uzmi račun i pobedi", Vladanom Petrovićem iz Šapca i Malinom Radisavljević iz Blaca.

Vladan i Malina su u prvom izvlačenju u subotu, 28. januara, dobili jednoiposoban, odnosno dvosoban stan u naselju Zemunske kapije u Beogradu, i to su prva dva od ukupno deset stanova koji će biti dodeljeni do kraja ovog ciklusa nagradne igre.

Siniša Mali se zahvalio svim učesnicima nagradne igre, i istakao da je do sada skenirano oko 55 miliona računa sa otvorenih gotovo 700.000 naloga na aplikaciji "Uzmi račun i pobedi".

"Učešćem u nagradnoj igri i uzimanjem fiskalnih računa podržavate napore Vlade Republike Srbije u borbi protiv sive ekonomije. Broj pristiglih računa znači da su građani Srbije prihvatili novi način fiskalizacije, ali i digitalizaciju, umesto slanja računa i koverata", rekao je Mali.

1 / 4 Foto: Ministarstvo finansija Srbije

On je istakao da je ovo korak napred za sve čime, kako je rekao, pokazujemo da smo sposobni da prihvatimo nove tehnologije.

Mali je poručio da se kroz naplatu fiskalnih računa finansira budžet Republike Srbije.

"Od toga gradimo bolnice, povećavamo penzije, plate, gradimo auto-puteve, beogradski metro, škole, gradimo lepšu i uspešniju Srbiju", rekao je Mali i pozvao sve građane Srbije da nastave da uzimaju fiskalne račune i šalju ih za učešće u nagradnoj igri.

Dobitnici stanova su, na ceremoniji potpisivanja u Vladi Srbije, poručili da nije bitan iznos računa koji se šalje da bi vam se sreća osmehnula.

"Nisam gledao izvlačenje, javila mi je majka da sam dobio stan", rekao je Vladan Petrović, i istakao da će stan ostati ćerci koja će sada moći da studira.

Malina Radisavljević rekla je da je stan dobila zahvaljujući računu od 210 dinara koji je poslala.

"Nisam u početku mogla da verujem, deca su se najviše obradovala", rekla je Malina.

Događaju je prisustvovao i Malinin sin Filip koji nije krio oduševljenje nagradom koju mu je donela kupovina "smokija".

Vrednost nagradnog fonda nagradne igre koja je započela krajem decembra iznosi skoro 1,7 miliona evra, a poslednji, peti krug, biće održan 25. februara 2023. godine.

Tokom prvog kola nagradne igre biće ukupno pet izvlačenja tokom kojih će se dodeljivati po dva stana. Šest stanova se nalazi u Zemunu, u naselju Zemunske kapije, a četiri na Novom Beogradu, u Bloku 63, u Ulici Jurija Gagarina.

U planu je još jedno kolo nagradne igre kada će se dodeliti još deset stanova.

(Kurir.rs/Ministarstvo finansija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja