Najnovije vesti

PRIPREME ZA MISIJU U LIBANU: Obuka pripadnika Vojske Srbije za upravljanje borbenim vozilima u mirovnim operacijama!
Foto: Mod.gov.rs

tronedeljna dopunska vežba

PRIPREME ZA MISIJU U LIBANU: Obuka pripadnika Vojske Srbije za upravljanje borbenim vozilima u mirovnim operacijama!

Društvo

U okviru priprema pripadnika Vojske Srbije za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, na poligonima Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizovana je tronedeljna dopunska obuka za upravljanje oklopnim borbenim vozilima.

Obuku su prošli posebno selektovani profesionalni vojnici sa značajnim prethodnim vozačkim iskustvom, koji će u ovoj mirovnoj operaciji biti raspoređeni na dužnosti vozača oklopnih borbenih vozila. Cilj obučavanja je da se osveže znanja i sposobnosti za sigurno i bezbedno upravljanje borbenim vozilima prilikom realizacije zadataka u zoni operacije, kao i za njihovo održavanje i otklanjanje mogućih kvarova.

Vojska Srbije, vojska
foto: Mod.gov.rs

U skladu sa programom dodatnog osposobljavanja, vojnici su prvo realizovali teorijsku obuku o karakteristikama vozila, specijalnih sistema i uređaja i njihovim specifičnostima, a zatim su se na poligonu osposobljavali za precizno upravljanje na različitim terenima, savlađivanje prepreka, upravljanje na nagibu i vožnju noću i u otežanim meteorološkim uslovima.

Po završetku obuke realizovan je vozački ispit i provera obučenosti, a postignuti rezultati potvrdili su odličnu osposobljenost vojnika. Znanja i veštine stečene u Centru za obuku kopnene vojske nastaviće da usavršavaju tokom kolektivne obuke pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, kako bi bili u potpunosti spremni za realizaciju svih zadataka koji ih mogu očekivati u zoni operacije.

(Kurir.rs / Ministarstvo odbrane)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja