"ALEKSIĆ NE DELUJE OPUŠTENO KAO RANIJE?!" Advokat: Govor tela mu je drugačiji; Žrtvu ispitivali duže od 3 sata SUD SEČE ODBRANU?
Foto: ATA images, Kurir Televizija

suđenje miroslavu aleskiću

"ALEKSIĆ NE DELUJE OPUŠTENO KAO RANIJE?!" Advokat: Govor tela mu je drugačiji; Žrtvu ispitivali duže od 3 sata SUD SEČE ODBRANU?

Društvo -

Prošle nedelje nastavljeno je suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću za silovanje i polno uznemiravanje polaznica svoje škole. Žrtve su svedočile pred sudijom za govornicom koja se nalazi odmah ispred okrivljenog Aleksića. Da li se uskoro očekuje epilog suđenja i na koji način, kako je rekao, odbrana pokušava odugovlači sa postupkom saslušanja, danas pitamo branioca Milene Radulović i Ive Ilinčić - Jugoslava Tintora.

Puls
foto: Kurir televizija

- Saslušanje druge žrtve je prekinuto pa će biti nastavljeno na sledećem suđenju. Ono što je utisak jeste da je zaista iscrpljujuće bilo ispitivanje prve žrtve koje je trajalo duže od tri sata. Vidi se da njoj nije bilo lako da sve to iznese, ali je odgovarala vrlo konkretno na sva ta pitanja i mislim da je sve prilično razjašnjeno.Ovaj predmet je specifičan i baš zbog toga mislim da je dobro sve detaljno razjasniti i od toga niko ne beži - rekao je Tintor i dodao:

- To je nešto kroz šta žrtva mora da prođe da bi pravda bila zadovoljena, ali to je neizbežno. Odbrana ide izrazito ekstenzivno. Stiče se utisak da je ispitivanje samo sebi cilj da bi se što više prolongirao postupak. Sud je ipak odučio da ne dozvoli sva pitanja, već samo ona koja se tiču svedočenja žrtvi.

02:12

ALEKSIĆ NE DELUJE OPUŠTENO KAO RANIJE?! Advokat: Govor tela mu je drugačiji; Žrtvu ispitivali duže od 3 sata SUD SEČE ODBRANU?

Na pitanje voditelja kakvu je poruku slao govor tela Miroslava Aleksića Tintor je rekao da je on drugačiji nego ranije:

- Zavisi kako ko vidi govor tela. Moj je utisak da je na poslednjem pretresu njegov govor tela izražavao određenu dozu uznemirenosti. Video sam ga dok je iznostio svoju odbranu. Tada je bio u jednom modu, pa je to malo imalo dimenziju pozorišne predstve. Nastojao da iskoristi sve svoje veštine da izloži svoju odbranu izvan nekog stereotipnog pravničkog rezonovanja. On je u situaciji kada je slušao odgovore žrtava izgledao drugačije nego kad je iznosio odbranu. Nije više bio tako opušten.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track