"U DRUGOM SMO STEPENU PRIPRAVNOSTI" Rukovodilac za odeljenja za auto-puteve o sigurnosti kolovoza: NAJBITNIJE DVE STVARI
Foto: Kurir Televizija

kurir tv

"U DRUGOM SMO STEPENU PRIPRAVNOSTI" Rukovodilac za odeljenja za auto-puteve o sigurnosti kolovoza: NAJBITNIJE DVE STVARI

Društvo -

Shodno čestim vremenskim promenama, povlači se pitanje kakvo je stanje na putevima, a prvenstveno auto-putevima u Srbiji.

Pojedine deonice su sigurne i suve, a celokupno stanje na putevima otkrio je stručnjak.

Put, Putevi, Ulica, Asfalt, Kolovoz
foto: Kurir

Dragan Pavković, rukovodilac iz odeljenja za auto-puteve u Srbiji, odgonetnuo je ovo pitanje za Kurir televiziju.

- Trenutno stanje na svim deonicama auto-puteva, puteva prvog B i drugog reda je dobro. Kolovozi su suvi do mestimično vlažni. Trenutno smo u drugom stepenu pripravnosti, a to znači da je trenutno na 169 puntova širom Srbije angažovano skoro 650 vozila, mašina i poluteretnih vozila, koji učestvuju u uklanjanju, čišćenju snega, kao i posipanja kolovoza odgovarajućim materijalima - započeo je stručnjak za kolovoze.

Takođe je spomenuo kakva je prohodnost do turističkih destinacija.

- Trenutno je na svim lokacijama angažovano oko 1.300 ljudi. Svi prilazi turističkim mestima su prohodni, a svi koji su se uputili na kraće odmore nemaju nikakvih problema. Neće imati poteškoća da stignu do željenih odredišta.

02:25

U DRUGOM SMO STEPENU PRIPRAVNOSTI Rukovodilac za odeljenja za auto-puteve o sigurnosti kolovoza: NAJBITNIJE DVE STVARI

Nakon toga, spomenuo je i stanje na graničnim prelazima.

- Granični prelazi su dobri, prohodni... Nema problema na kolovozu, jedino ako postoje gužve iz drugih razloga - zaključio je stručnjak i napomenuo da je bi svako trebalo da prilagodi brzinu vožnje, ali i da ima potrebnu zimsku opremu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track