"OSETILA SAM DA MI TRNE PRVO NOGA, PA RUKA..." Jelena već dve godine živi s multipla sklerozom, ALI NEMA NIKAKVIH POTEŠKOĆA
Foto: Kurir TV

kurir tv

"OSETILA SAM DA MI TRNE PRVO NOGA, PA RUKA..." Jelena već dve godine živi s multipla sklerozom, ALI NEMA NIKAKVIH POTEŠKOĆA

Društvo -

Jeleni Malić iz Sremske Mittovice je 2021. godine dijagnostikovana multipla skleroza.

Sa 22 godine su počele da joj trnu desna noga i leva ruka, a mislila je da joj je to od umora i napora.

Već dve godine ova 24-godišnja žena kaže da živi potpuno normalno jer je oboljenje otkriveno na vreme, a mnogo joj pomažu i terapije koje joj je prepisao tim lekara koji brinu o njoj.

- Te tri nedelje su bila nagla pogoršanja, od noge, ruke. I kroz tri nedelje sam osećala potpuno slabost i odizetost leve strane. Imala sam isti intenzitet na levoj strani, a desnu gotovo nikakav. Meni je u tom trenutku multipla lezija bila aktivna na vratnom delu kičme - prepričava Jelena trenutke kad je otkrila da nešto nije u redu.

Od simptoma do dijagnoze Jelena je stigla veoma brzo zahvaljujući dobrim lekarima.

Jelena Malić
foto: Kurir TV

- Našla sam najsavršenijeg doktora koji mi je otkrio terapiju. Bolest se nije širila, i posle tri nedelje smo prepoznali dijagnozu. Ljudi godinama tragaju za doktorom, bog zna zašto sam ja imala i dan danas imam takva iskustva - dodaje Jelena.

Ova hrabra žena kaže da i sa dijagnozom živi normalno i ne smatra sebe bolesnom osobom. Pridržava se postulata zdravog života i saveta lekara, a terapija koju sada koristi mnogo joj je pomogla.

02:52

OSETILA SAM DA MI TRNE PRVO NOGA, PA RUKA... Jelena već dve godine živi s multipla sklerozom, ALI NEMA NIKAKVIH POTEŠKOĆA

- Ova terapija se uzima oralno u dve epizode. Prve godine se uzima dva meseca po pet tableta. Ove godine očekujem drugu epizodu, a smatra se da je lek 89 odsto efikasan. Na magnetnoj rezonanvi glave doktor je konstatovao da je multiplaskleroza zamrznuta, ali da nije iščezla - kaže Jelena, koja je nedavno otvorila profil na društvenim mrežama gde deli svoja iskustva s drugim pacijentima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track