ZABRANA KONZUMIRANJA CIGARETA NA POMOLU, ČEKA SE SAMO ODOBRENJE! Ugostitelji užasnuti: Rad kafića će naglo opasti! (VIDEO)
Foto: Profimedia

KURIR TV

ZABRANA KONZUMIRANJA CIGARETA NA POMOLU, ČEKA SE SAMO ODOBRENJE! Ugostitelji užasnuti: Rad kafića će naglo opasti! (VIDEO)

Društvo -

Sve su glasnije najave da će duvanski dim, odnosno konzumiranje cigareta biti strogo zabranjeno u svim zatvorenim lokalima.

Čeka se da predlog zahteva bude zatvoren i odobrenje vlade i Skupštine. Međutim, velika polemika se vodi oko toga da li je takav podvig zaista moguć.

Očekivan odgovor je od pušača, koji se protive, jer kako tvrde cigareta uz omiljeno piće je neizbežan ritual. S druge strane, osobe koje ne konzumiraju cigarete ipak tvrde da bi trebalo napraviti poseban sektor u objektima koji će biti namenjen uživaocima duvanskog dima.

cigarete, EU
foto: Profimedia

Ugostitelji razumeju razloge zbog kojih bi se zabranila konzumacija cigareta, ali takođe misle da će to dovesti do primetnog pada u radu ugostiteljskog objekta.

00:41

Ugostitelji užasnuti: Zabrana cigareta će dovesti do naglog pada u radu kafića!

- Bili bi pogođeni stalni gosti ili diskriminisani. Oni su ovde godinama, decenijama... To je njihov životni ritual, da dođu i zapale cigaretu, pa tek onda da poruči piće. Zakon o zabrani pušenja bi dovelo do naglog i primetnog pada prometa - rekao je ugostitelj u jednom lokalu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track