DA LI ĆE POSEDOVANJE VOZILA BITI STVAR LUKSUZA? Nikolić: Uvode se novine prilikom tehničkih pregleda, MOGUĆA NOVA POSKUPLJENJA
Darko NIkolić o registraciji, Foto: Kurir TV, Shutterstock, Ilustracija

poskupljenja:

DA LI ĆE POSEDOVANJE VOZILA BITI STVAR LUKSUZA? Nikolić: Uvode se novine prilikom tehničkih pregleda, MOGUĆA NOVA POSKUPLJENJA

Društvo -

Za registraciju vozila od 1. januara ove godine vozači moraju da izdvoje od 700 do čak 3.000 dinara i više, a tome mogu da zahvale poskupljenju obaveznog osiguranja za, u proseku, 14 odsto.

Ali, ni tu nije kraj mukama vlasnika četvorotočkaša, jer su tehnički pregledi počeli da dodatno naplaćuju pripremu i popunjavanje dokumentacije nazivajući to administrativnom taksom.

Darko Nikoli',
foto: Kurir tv

Ima li kraja udarcima po džepu građana, sa kakvim se sve mukama još susreću, kao i šta ih sve čeka ukoliko bude usvojen novi nacrt Zakona o bezbednosti saobraćaja, pričao je Darko Nikolić, predsednika Udruženja tehničkih pregleda.

Definitivno je da možemo očekivati još poskupljenja, mišljenja je NIkolić.

- Usled različitih nameta i pritisaka, na temu administrativnih troškova, to je samo iz nemoći da prihoduju uz neko normalno poslovanje - započeo je.

Još uvek nije masovno pribegavanje diizanja cena.

- To je samo pokušaj da nešto prihoduju u nekom poslovanju. Dešava se, ali je kao posledica svih ostalih poskupljenja. Sa jedne strane, po novom pravilniku, imaćemo kontrolore koji moraju biti sertifikovani. Moramo imati sve na jednom mestu, a onda moraju da angažuju i pravnika. U jednom kratkom roku ćemo završavati sve na jednom mestu - rekao je.

04:29

Da li će posedovanje vozila biti luksuz?

Da li će te usluge biti skuplje?

- Moguće da će se povećati. Deo usluge je obavezno osiguranje. I svakako znači da ćete na jednom mestu moći da završite i polisu. Nama se dosta članova žali, na temu izbora osiguravajuće kuće. Mi nemamo slobodu da sarađujemo sa svim osiguravajućim kućama - rekao je NIkolić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track