U ČAST PREDAKA, ZA BUDUĆNOST POTOMAKA: Gradi se dečji KAMP NA KRFU, zadužbinarski koncert 2. marta u Kolarcu (FOTO)
Foto: Sveta Srbija

U ČAST PREDAKA, ZA BUDUĆNOST POTOMAKA: Gradi se dečji KAMP NA KRFU, zadužbinarski koncert 2. marta u Kolarcu (FOTO)

Društvo -

Pravoslavno sportsko udruženje “Sveti Srb i ja” i Krfsko društvo grčko-srpskog prijateljstva zakazalo je još jedan predivan susret “U čast predaka, za budućnost potomaka”, u četvrtak 2. marta, u Velikoj sali Ilije M. Kolarca (Kolarac) u Beogradu u 19 časova.

U muzičkom stvaralaštvu grčkog ostrva Krfa i Srbije učestvovaće zadužbinarskim koncertom Srednje muzičke škole “Kerkira” i njihovog hora “Helenofonija” zajedno sa svetskim prvacima harmonike orkestrom “Kostman”, čiji su članovi najbolji đaci Srednje muzičke škole “Kosta Manojlović” iz Zemuna.

Krf, dečji kamp na Krfu
foto: Sveta Srbija

- Ohrabreni veoma uspešnim jesenjim koncertima sa Filharmonijom “Ljapades”, horom “Mihalis Kapodistrijas” i Simfonijskim orkestrom “Mikis Teodorakis” sa Krfa održanim u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Staroj Pazovi, kojima je prisustvovalo preko 2.500 ljudi, poželeli smo da i ove dve kulturološke obrazovne institucije približimo, a prostor, ljude i vreme, oplemenimo njihovim stvaralaštvom - ističe za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR menadžer Svete Srbje, idejni tvorac i nosilac celog projekta.

Kao tema svakako ostaje isti naziv koncerta kao i jesenas - “U čast predaka, za budućnost potomaka”, a karakter haritativan.

Sveta Srbija, zadužbinarski koncert, Krf, kamp na Krfu
foto: Sveta Srbija

- Pozivamo sve da dođu i svojim prisustvom uveličaju ovo predivno veče prijateljstva, umetnosti, ljubavi i da svojim zadužbinarskim delom (pojedinačnom donacijom od 2.000 dinara) pomognu izgradnju dečjeg obrazovnog kampa na Krfu - kaže Stikić.

Karte za koncert će biti dostupne na biletarnici Kolarca od petka, 24. februara do dana koncerta, 2. marta.

Sve informacije možete dobiti na telefon 061/451-0001 ili na mejl: info@svetasrbija.org.rs

KRFLJANI UVEK UZ SRBIJU

- Istorija kao učiteljica života, svedoči da kako pre jednog veka, tako i sada Krfljani su tu uz nas i sa nama i svojim čovekoljubljem nam pomažu da obnovimo sebe kroz generacije najboljih koje dolaze i da na Krfu podignemo kuću obrazovanja kroz koju će idući “stopama svojih predaka” oni izrasti u bolje ljude nego što smo mi - kaže Dimtrije Stikić.

Sveta Srbija, zadužbinarski koncert, Krf, kamp na Krfu
foto: Sveta Srbija

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track