AL DAHRA SRBIJA: Poljoprivreda je stub naše zemlje, nastavljamo da investiramo u agro-sektor
Foto: Promo

AL DAHRA SRBIJA: Poljoprivreda je stub naše zemlje, nastavljamo da investiramo u agro-sektor

Društvo -

Prošlo je nešto više od četiri godine od kako je kompanija Al Dahra preuzela deo imovine bivšeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) i započela strateška ulaganja u revitalizaciju poslovanja i obnovu infrastrukture. Na rezultate se nije čekalo dugo - nakon nekoliko ciklusa investiranja, nabavke novih mašina i implementiranja moderne tehnologije u proizvodne procese, slobodno možemo zaključiti da Srbija ponovo ima poljoprivrednog giganta, ovog puta sa regionalnim i globalnim uticajem.

Od kada je započela poslovanje u Srbiji, Al Dahra je investirala više od 85 miliona evra u optimizaciju poslovanja i modernizaciju proizvodnje. Ove godine će se investirati u obnovu silosa, izgradnju solarnih panela, kao i nove opreme za biljnu proizvodnju i preciznu poljoprivredu sa ciljem dodatnih povećanja prinosa u predstojećoj sezoni. Uz to, fabrika za stočnu hranu je spremna da 2023. izveze robu u vrednosti od oko 15 miliona evra.

Aldahra
foto: Promo

Generalni direktor Al Dahre Srbija Dušan Radičević ističe da je kompanija do sada ostvarila veliki uspeh uprkos brojnim spoljnim uticajima koji su protekle sezone bili nepovoljni za agro-sektor i da veruje da će ovaj poljoprivredni gigant u mesecima pred nama nastaviti da niže rekordne brojke.

Aldahra
foto: Promo

„Imajući u vidu različite eksterne izazove, od globalne pandemije, preko nestašice elementarnih sirovina i otežanog funkcionisanja lanaca snabdevanja, sve do geopolitičkih turbulencija i suše koja nas je pogodila ovog leta, uspeli smo da ostvarimo zavidne rezultate. U prilog tome govori podatak da su plate zaposlenih, od kada poslujemo na domaćem tržištu, u proseku povećane za više od 50 odsto, a nedavno smo prvi put isplatili godišnje bonuse zaposlenima u visini jedne mesečne zarade“, kaže Dušan Radičević i dodaje da je Al Dahra Srbija prethodne godine, zahvaljujući strateškim investicijama i predanom radu zaposlenih, poslovala sa profitom.

Aldahra
foto: Promo

Al Dahra Srbija će ove godine nastaviti da investira u razvoj poslovanja, a posebnu pažnju će posvetiti mladim talentima koji će jednog dana postati vodeći eksperti u poljoprivredi.

„Ukoliko imate posvećene stručnjake i motivisane zaposlene, svaki izazov postaje prilika. Pored svih kapitalnih projekata, naša najvažnija investicija se odnosi na unapređenje uslova za naše zaposlene, jer ulaganje u ljude je ulaganje u budućnost. Poljoprivreda je oduvek bila jedan od stubova naše zemlje, zbog čega želimo da ovaj sektor ponovo bude primamljiv današnjim generacijama“, zaključuje Dušan Radičević.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track