SNEG STIŽE PREKO NOĆI: Sledi drastičan pad temperature, jutra će biti ledena, a evo kad se tek očekuje otopljenje
Foto: Nenad Kostić

rhmz

SNEG STIŽE PREKO NOĆI: Sledi drastičan pad temperature, jutra će biti ledena, a evo kad se tek očekuje otopljenje

Društvo -

Što smo uživali - uživali smo!

Lepo vreme je već iza nas, a u danima pred nama nam stiže sneg. Posle temperatura koja se podizala do 20. podeoka vikend će nam doneti hladno vreme i snežne padavine. Jako zahlađenje za dane vikenda sa severa će se premeštati ka ostalim delovima zemlje.

- U subotu će padavine biti u vidu kiše, a veća količina očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu. Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo još na jugu i jugoistoku zemlje - navodi Republički hidrometeorološki zavod u vremenskoj prognozi.

Kiša će uveče preći u sneg. Prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći i u ostalim krajevima Vojvodine. Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

DO SREDE KIŠA I SNEG

U ponedeljak i utorak očekuje promenljivo oblačno i prohladno i ponegde sa kišom, susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura biće od tri do devet stepeni. Sredinom sledeće sedmice očekuje se manje otopljenje sa kišom, na planinama sa snegom, a počeće da duva jugoistočni vetar. Prosek maksimalne temperature za kraj februara je od šest do 10 stepeni.

Ovih dana temperature su i za deset stepeni više od proseka. Tokom vikenda se očekuje jače zahlađenje i temperature će na severu i na zapadu Srbije opasti na vrednosti ispod proseka.

Nedelja će doneti i ogromnu temperaturnu razliku nad Srbijom.

Maksimalna temperatura biće od nula stepeni na severu i na zapadu do skoro 20 stepeni na jugoistoku Srbije, a u Beogradu do jedan stepen.

Sneg koji će padati u Srbiji biće veoma vlažan i težak, a stvaraće i probleme u saobraćaju zbog čega će biti neophodna i zimska oprema. Kako su pred nama dani sa veoma burnim vremenskim neprilikama, biometeorološka situacija biće veoma nepovoljna. U prilog tome ići će veoma visoke temperature, pad vazdušnog pritiska, a potom i drastičan pad temperature vazduha i to za 15-ak stepeni.

(Kurir.rs/24sedam.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track