ZEČEVIĆEVA POLIKLINIKA NIJE PRIJAVLJENA ZA PRUŽANJE SMEŠTAJA, ŠALJEMO INSPEKCIJU! Ministarstvo turizma o nelegalnom domu
Dr Zoran Zečević, Foto: Printskrin, Kurir

RASPLET

ZEČEVIĆEVA POLIKLINIKA NIJE PRIJAVLJENA ZA PRUŽANJE SMEŠTAJA, ŠALJEMO INSPEKCIJU! Ministarstvo turizma o nelegalnom domu

Društvo -

Sama činjenica da objekat "Sveti Stefan" nije prijavljen u CIS razlog je za postupanje turističke inspekcije i preduzimanje upravnih i kaznenih mera ako se tamo pružaju usluge smeštaja, poručuju iz ministarstva

Dom za stare koji već duže od decenije posluje u okviru poliklinike "Sveti Stefan" u Aranđelovcu, u vlasništvu sinova narodnog poslanika i visokog funkcionera Srpske stranke Zavetnici dr Zorana Zečevića, ne samo što nema licencu za smeštaj starih lica već nije ni prijavljen za pružanje bilo kakvog smeštaja, potvrđuju za Kurir iz Ministarstva turizma i omladine.

- Objekat s navedenim imenom i adresom ne nalazi se u evidenciji ugostiteljskih objekata za smeštaj koja se vodi u Centralnom informacionom sistemu u oblasti ugostiteljstva i turizma (CIS) ni kao kategorisani, ni kao nekategorisani smeštajni objekat. Imajući u vidu da smo ovim putem došli do saznanja s kojima do sada nismo bili upoznati, sektor turističke inspekcije će u okviru svoje nadležnosti izvršiti vanredan inspekcijski nadzor navodne poliklinike "Sv. Stefan" u Aranđelovcu i utvrditi da li se na toj lokaciji, odnosno, u okviru tog subjekta obavlja ugostiteljska delatnost. Ukoliko se utvrdi da se u objektu obavlja ugostiteljska delatnost pružanja usluga smeštaja, sama činjenica da objekat nije prijavljen u CIS predstavlja razlog za postupanje turističke inspekcije i preduzimanje upravnih i kaznenih mera - naveli su iz Ministarstva turizma.

Podsetimo, Kurir danima piše o nelegalnom domu na čiju je adresu još 2008. stiglo prvo rešenje o zabrani rada iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ali u kom se i uprkos zabranama i dalje pružaju usluge smeštaja starih.

Iz poliklinike "Sveti Stefan", kao i dr Zoran Zečević tim povodom su u više navrata tvrdili za Kurir da ta poliklinika ne pruža domski smeštaj starim licima, već isključivo smeštaj pacijenata koji se leče u poliklinici, za šta su i registrovani.

Takođe, posle pisanja Kurira o Zečevićevom nelegalnom domu zdravstveni inspektori su 23. februara obavili vanredni inspekcijski nadzor na poliklinici, ali im nije bio omogućen pristup objektu u kome su smeštali pacijente. Iz Ministarstva zdravlja su tada saopštili i da kontrolu rada navedenog objekta treba da obave inspekcije Ministarstva za socijalna pitanja i Ministarstva turizma.

Iz Ministarstva za socijalna pitanja kažu da je potrebno da Ministarstvo zdravlja, odnosno zdravstvena inspekcija preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti, s obzirom na to da se prijave odnose na kvalitet zdravstvene zaštite u navodnoj bolnici na istoj adresi.

Zamena teza dr Zorana Zečevića Optužio medije da ga napadaju zbog politike

Umesto da javnosti objasni kako je moguće da u okviru poliklinike njegovih sinova godinama nelegalno radi starački dom, kako su potvrdili nadležni, poslanik Srpske stranke Zavetnici dr Zoran Zečević optužio je juče Srpsku naprednu stranku da je pokušala da ga potkupi "preko određenih ljudi" da napusti svoju stranku prvo kao samostalni poslanik, a potom da joj se priključi, ali "to neće učiniti nikada, dok je pri čistoj svesti". Kako je rekao na konferenciji za novinare, kada to nije uspelo, "prešlo se na novu fazu tako što je u naprednjačkom tabloidu pokrenuta hajka protiv njegove karijere i porodice", prenosi Beta.

Bonus video

01:32

HITNO REAGOVALI: Posle pisanja Kurira inspekcija češlja dom na Petrovaradinu! Ćerka preminule: Konačno da neko reaguje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track