OD TRI INSPEKCIJE NEMA REZULTATA ZA NELEGALNI DOM ZEČEVIĆEVIH: Državne institucije da reaguju!
Foto: Printskrin, Kurir

nakon 10 dana pisanja kurira

OD TRI INSPEKCIJE NEMA REZULTATA ZA NELEGALNI DOM ZEČEVIĆEVIH: Državne institucije da reaguju!

Društvo -

Iako je prošlo punih 10 dana od kada je Kurir razotkrio da u okviru poliklinike "Sveti Stefan" u Aranđelovcu, u vlasništvu sinova poslanika Srpske stranke Zavetnici dr Zorana Zečevića, već više od decenije nelegalno radi starački dom, nadležna ministarstva još nemaju rešenje da ovim nezakonitostima stanu na put.

Osim što su potvrdili da se još od 2008. Zečevići oglušuju o njihova rešenja o zabrani rada, iz Ministarstva za socijalnu politiku su rekli da slučajem nelegalnog rada ove ustanove treba da se pozabave inspektori zdravstvene inspekcije.

Poliklinika Sveti Stefan
foto: Printscreen

Iz Ministarstva zdravlja Kuriru nisu odgovorili kakvi su rezultati unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada poliklinike u vezi sa lečenjem preminule pacijentkinje S. P. koja je boravila u toj ustanovi, a koja je, prema tvrdnjama njene ćerke, bila smeštena u nelegalni dom pri toj poliklinici.

Iz ovog ministarstva su, podsetimo, saopštili da kontrolu rada nelegalnog doma "treba da obave inspekcije MINRZS i Ministarstva turizma i omladine".

Nakon što su utvrdili da objekat pri poliklinici koji posluje kao nelegalni dom nije u evidenciji ugostiteljskih objekata za smeštaj, iz Ministarstva turizma nam nisu odgovorili kakvi su rezultati inspekcijskog nadzora u tim objektima koji su najavili.

A umesto da objasni mahinacije s radom nelegalnog doma, poslanik dr Zoran Zečević juče je optužio medije da ga napadaju zbog politike, odnosno zbog toga što navodno SNS nije uspeo da ga potkupi. Reagujući na ove optužbe, Jelena Milivojević, članica GO SNS, saopštila je da "već godinama građani Aranđelovca trpe nasilničko ponašanje bahatog lažova i prvog saradnika Milice Đurđević Stamenkovski, Zorana Zečevića".

- Pozivam sve nadležne državne institucije da reaguju i stanu na kraj onima koji misle da su jači od države.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track