ERŽA PREUZELA KLJUČEVE! UZELA RAČUN I POBEDILA! Baka videla Beograd u prolazu, a sad ima luksuzan stan: Otkrila ŠTA ĆE URADITI!
Foto: Ministarstvo finansija

uzmi račun

ERŽA PREUZELA KLJUČEVE! UZELA RAČUN I POBEDILA! Baka videla Beograd u prolazu, a sad ima luksuzan stan: Otkrila ŠTA ĆE URADITI!

Društvo -

Erža Matuš iz sela Tovariševo kraj Bačke Palanke uzela je ključeve svog trosobnog stana u novobeogradskoj Petici i još ne može da dođe sebi od luksuza koji je dobila!

Uzgred, konačno je Erža pri kraju sedme decenije svog života boravila u Beogradu.

Dobrodušnu Eržu Srbija je upoznala i zavolela minule nedelje, pošto je osvojila stan u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", a Kurir potom objavio tekst o njenom teškom životu koji je provela u nadnici, kopajući tuđe njive. Osim što je kao devojčica išla da radi u Austriji, iz svog sela praktično nije mrdala ceo život.

Erža Matuš
foto: Ministarstvo finansija

- Išli smo svi skupa u Beograd - muž, deca, unučad. Ministar Siniša Mali dao nam je ključeve stana, jako nas je lepo primio, svaka mu čast. Jako mu je drago što sam izvukla ovu nagradu. Stan je čist luksuz, nemam reči. Fantazija! Tri klime, sve na dugme, puštaš roletne na dugme. Dva kupatila, parketi svugde. U životu nisam videla nešto tako lepo - priča za Kurir Erža.

Ipak, neće živeti u prestonici.

- Da živim u Beogradu, nema šanse. Ono što sam iz auta videla dok prolazismo kroz grad, stvarno je lep grad. Ali, brate mili, ogromna gužva. Nije to za mene. Kad neko 70 godina provede na selu, nije za njega grad, a posebno ne toliko veliki kao Beograd. Mada, mislim da ni moji neće živeti u tom stanu, treba se navići na toliki grad. Najverovatnije ćemo ga prodati, pa ćemo kupiti nešto u Bačkoj Palanci ili Novom Sadu - priča Erža.

- Znate, navikli smo mi na drugi život. Decu pustimo u dvorište, zaključamo kapiju i mirni smo. Mada i tamo kod stana deca imaju da se igraju, fantazija. Ali to je neki drugi svet za nas.

Erža sa suprugom Jankom
Erža sa suprugom Jankomfoto: Privatna Arhiva

Erža veli i da je ipak tri puta bila u Beogradu pre ovog preuzimanja ključeva. Istina, samo u prolazu, nogom nije kročila.

- Zaboravih vam prošli put reći da mi sestra živi u Boljevcu, te da sam tri puta išla kod nje. I sva tri puta autobus je stajao na autobuskoj stanici u Beogradu. Eto, nije baš da nisam bila u Beogradu, prošla sam tri puta kroz grad - sa osmehom kaže Erža.

- Fala im do neba za ovaj stan. Mučila sam se u životu kao i mnogi što se muče. A sad me dočeka stan čist luksuz!

Kurir.rs/J. S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track