ŠTIĆENICI VP DOMA POKLANJALI DAMAMA CVEĆE KOJE SAMI UZGAJAJU! Pokazali pažnju ženama za 8. mart u Kruševcu
Foto: UIKS

uiks

ŠTIĆENICI VP DOMA POKLANJALI DAMAMA CVEĆE KOJE SAMI UZGAJAJU! Pokazali pažnju ženama za 8. mart u Kruševcu

Društvo -

Štićenici Vaspitno-popravnog doma, povodom Dana žena, poklanjali su danas damama u centru Kruševca saksijsko cveće koje sami uzgajaju u plastenicima u okviru Doma, gde stiču potrebno znanje o ovoj vrsti veoma traženog zanimanja.

- Ustanova kontinuirano širi kapacitete tako da u ovom trenutku poseduje više od 50.000 novih zasada u dva plastenika čiji proizvodi se godinama unazad izlažu na sajmovima hortikulture u Beogradu i drugim gradovima.

- Uzgajanje cveća je samo jedno od desetak deficitarnih zanimanja koje štićenici doma mogu da nauče i lakše pronađu posao po isteku vaspitne mere. U ustanovi se obavlja obuka za više znata, poput rada na CNC mašinama, metalostrugarskim, mašinbravarskim, metaloglodačkim mašinama, kao i obuke za poslove alatničara, automehaničara, stolara, vodoinstalatera, zidara, molera….

Cveće
foto: UIKS
Cveće
foto: UIKS

- Godinama unazad aktivne su umetničke i sportske sekcije, poput likovne i dramske, a na svakom takmičenju mladići i devojke iz VP Doma osvajaju visokoplasirana mesta i nagrade.

-Poslednji zlatni pehar osvojen je na Svetskom onlajn prvenstvu u šahu za lica lišena slobode u oktobru prošle godine kada je tim od četiri momka iz VP Doma osvojio prvo mesto, pobedivši ekipu iz Engleske. Reč je o prvenstvu koje je pokrenuo bivši svetski prvak u šahu Anatolij Karpov u saradnji sa Svetskom šahovskom federacijom u okviru projekta FIDE „Šah za slobodu“.

Cveće
foto: UIKS

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja