BRAT PREMINULOG PACIJENTA TUKAO HIRURGA: Došao da sazna zašto mu je brat umro, pa pesnicom patosirao doktora u Loznici
Foto: S.T.

Incident u Opštoj bolnici

BRAT PREMINULOG PACIJENTA TUKAO HIRURGA: Došao da sazna zašto mu je brat umro, pa pesnicom patosirao doktora u Loznici

Društvo -

Loznički hirurg napadnut je na svom radnom mestu, a to se prekjuče dogodilo na Odeljenju opšte hirugije u Opštoj bolnici u Loznici. Doktor je zadobio lakše telesne povrede, a njega je, prema nezvaničnim informacijama, napao brat pacijenta koji je preminuo. Policijska stanica u Loznici obaveštena je o napadu i bila je na licu mesta.

- Hirurga je udario brat pacijenta koji je preminuo u Beogradu gde je, izgleda, poslat iz lozničke bolnice. On je navodno došao na hirurgiju da sazna zašto se to dogodilo, da li je u pitanju, možda pogrešna dijagnoza, a onda je, verovatno u afektu, napao lekara. Policija je bila u bolnici, kontaktirano je Tužilaštvo, ali nema elemenata za krivično delo već za prekršajnu prijavu protiv osobe koja je napala lekara. Hirurg je pretrpeo lake telesne povrede, udaren je pesnicom u predelu uveta, tom prilikom je pao i zadobio oguljotinu lakta – kaže naš sagovornik koji nije želeo da mu ime ‘’ide u medije’’.

Loznica, Opšta bolnica Loznica
foto: S.T.

Inače, informacija o napadu na hirurga bila je juče objavljena na zvaničnom sajtu bolnice, ali je u toku istog dana uklonjena. Iz ove ustanove demantovali su informaciju sa društvenih mreža da zbog ovog incidenta hirurgija nije radila. Danas su se oglasili zvaničnim saopštenjem iz Opšte bolnice (OB) u Loznici u kome su potvrdili da se u ponedeljak dogodio ''neželjeni događaj - napad na zaposlenog dr Andriju Stojanovića, specijalistu abdominalne hirurgije OB Loznica''.

- Ambdominalni hirurg dr Andrija Stojanović je 6. marta na Odeljenju hirurgije u hodniku, fizički napadnut od strane rodbine pacijenta i tom prilikom zadobio lakše telesne povrede. Uprava OB Loznica, sindikat lekara i farmaceuta, zaposleni u OB Loznica izražavaju nezadovoljstvo i zabrinutost na sve učestalije verbalne i fizičke napade na zdravstvene radnike koji su na radnim mestima bez ikakve zaštite izloženi vandalizmu i nasilju. Očekuje se da se počinioci ovakvih dela najstrože sankcionišu tj. hitno preduzimanje mere kako se ovakvi i slični slučajevi ne bi ponovili. O događaju je obaveštena Policijska stanica u Loznici i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja – stoju u saopštenju koje je dostavila Dragana Mitrović, portparol bolnice.

Inače, ovaj incident izazvao je oprečne komentare Lozničana, od osude napada na zdravstvenog radnika do onih koji iznose niz primedaba na rad pojedinih lekara i medicinskog osoblja uz ogradu ''čast izuzecima''.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track