DIVLJI TAKSISTI GODIŠNJE ZARADE 3 MILIONA EVRA?! Ovo su im glavne lokacije, Bijelić skrenuo pažnju: EVO KOME DA PRIJAVITE PREVARU
Foto: Kurir Televizija, Frank Peters / Panthermedia / Profimedia, Beta

kurir tv

DIVLJI TAKSISTI GODIŠNJE ZARADE 3 MILIONA EVRA?! Ovo su im glavne lokacije, Bijelić skrenuo pažnju: EVO KOME DA PRIJAVITE PREVARU

Društvo -

Gotovo da nema dana da se u medijima i na društvenim mrežama ne ukaže na bahato ponašanje takozvanih divljih taksista, uglavnom na beogradskom aerodromu.

Pojedini mediji prenose da divlji taksisti na godišnjem nivou zarade čak tri miliona evra, odnosno dnevno i do 8.000.

Iako su im na meti uglavnom strani turisti, ovakvo, u najmanju ruku nefer i neprimereno ponašanje, šalje lošu sliku o Beogradu i Srbiji.

taksi
foto: Profimedia

Kako sa ulica skloniti divlje taksiste, odgovorio je za "Puls Srbije" na Kurir televiziji Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza taksi udruženja.

- Oni su najveća pretnja za taksi imidž. Beograd uopšte nije izolovan slučaj, kao ni zemlja Srbija sa prisustvom divljih taksija. Takve stvari postoje u Norveškoj, Švedskoj, Meksiku... Beograd je jedino specifičan po tome što stalno pričamo da su to divlji taksisti. Oni postoje 40 godina, a menjaju svoj imidž shodno tehnologiji - započeo je Bijelić, pa nastavio:

- Ne primamo sumnjive taksiste u udruženje. Zbog čega je Pink postao institucija? Pa jer ima temeljitu kontrolu nad svojim zaposlenima. Kada neka stranka nije zadovoljna, sa ili bez osnova, mi sprovedemo istragu, to ne važi samo za Pink, već za sve taksije iz udruženja.

01:11

DIVLJI TAKSISTI GODIŠNJE ZARADE 3 MILIONA EVRA?! Ovo su im glavne lokacije, stručnjak skrenuo pažnju: EVO KOME DA PRIJAVITE KRAĐU!

Nakon toga, pomenuo kome klijenti treba da se obrate ukoliko im vožnja ispadne znatno skuplja od norme:

- Svi mi pričamo o tome kako je pokrao. Ko je to rekao? Stranka? Kome li se ona obratila? Za to su pogrešne adrese sredstva i kuće koje služe za informisanje. Mora da se obrati sekreterijatu za inspekcijske poslove. Doduše, stranke ne žele da se bave time jer često imaju strah da će ih neko napasti zbog toga. Međutim, ne možemo da rešimo problem ukoliko svi ne učestvujemo u rešavanju istog.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track