STRAVIČNO U UŽICU! DVA OSMAKA SEKSUALNO UZNEMIRAVALA ŠKOLSKOG DRUGA! Naterali ga da skine pantalone pa ga ljubili po grudima
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Ilustracija

pokrenuti su svi potrebni protokoli i vaspitno-disciplinski postupci

STRAVIČNO U UŽICU! DVA OSMAKA SEKSUALNO UZNEMIRAVALA ŠKOLSKOG DRUGA! Naterali ga da skine pantalone pa ga ljubili po grudima

Društvo -

U OŠ "Dušan Jerković“ u Užicu dva dečaka seksualno su iznemiravala vršnjaka. Vršnjačko nasilje se desilo u drugoj polovini februara, a prema rečima direktorke škole Mirjane Maksimović pokrenuti su svi potrebni protokoli i vaspitno-disciplinski postupci su u toku.

Nezvanično saznajemo da su dva učenika osmog razreda u svlačionici škole između časova, na petominutnom odmoru, terali svog školskog druga da skine pantalone i ljubili po grudima, dok se on opirao. Da situacija bude još gora, tu su bila još dva dečaka, a ispred svlačionice više njih, i niko nije reagovao.

- Odmah po saznanju o slučaju nasilja koje se dogodilo, škola je preduzela sve potrebne radnje u skladu sa propisanim zakonskim aktima: prikupljanje informacija, obaveštavanje roditelja, sastanak Tima za zastitu dece/učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kojem su, po pozivu škole, prisustvovala i dva predstavnika Policijske uprave Užice i obaveštena je Školska uprava Užice. Pokrenuti su vaspitno-disciplinski postupci i oni su u toku. Izrađeni su operativni planovi zaštite za sve učesnike i oni se sprovode – navela je direktorka Maksimović.

Ona kaže da je škola u “dosadašnjim delovanjima postupila i u narednom periodu će postupati u skladu sa propisanim zakonskim aktima i Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje”.

- S obzirom na to da pojedinci govore o zataškavanju, "guranju pod tepih", nereagovanju i neobaveštavanju od strane škole, napominjem da je škola odmah odreagovala, preduzela zakonom propisane radnje, obavestila sve one koje je trebalo da obavesti i da čini sve u interesu dece – dodala je direktorka Maksimović.

Kurir.rs/Z.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track