LEK ZA DIJABETES DAVALI MIMO PROPISA! Zdrave osobe koristile ga za mršavljenje, RFZO pokreće postupak protiv 46 ustanova
Foto: Profimedia

Ozempik

LEK ZA DIJABETES DAVALI MIMO PROPISA! Zdrave osobe koristile ga za mršavljenje, RFZO pokreće postupak protiv 46 ustanova

Društvo -

Republički fond za zdravstveno osiguranje sproveo je kontrolu izdavanja leka ozempik u 73 zdravstvene ustanove i do sada utvrdio nepravilnosti u 46 ustanova.

Ovo je izjavila direktorka RFZO profesorka dr Sanja Radojević Škodrić i najavila da će protiv ustanova u kojima su utvrđene nepravilnosti RFZO pokrenuti postupak naknade štete.

Sanja Radojević Škodrić
foto: Kurir TV, Shutterstock

Kontrola je obavljena za period od 1. juna do 30. septembra 2022. godine, a u postupcima koji su već završeni, utvrđene su nepravilnosti kao što su ta da je lek propisivan u većoj količini od potrebne za 30 dana, kao i da je propisivan mimo uslova pod kojim se ovaj lek izdaje o trošku RFZO.

Ozempik je inovativni lek koji je o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja obezbeđen dijabetičarima, a koji zdrave osobe zloupotrebljavaju koristeći ga za mršavljenje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track