NEĆU SE OBOGATITI, A NJIH BI TO UNIŠTILO: Stanodavca napali što ne poveća kiriju, on im ovako odgovorio - SAD GA NA MREŽAMA SLAVE
Stanodavac / Ilustracija, Foto: Shutterstock

VEČITA TEMA

NEĆU SE OBOGATITI, A NJIH BI TO UNIŠTILO: Stanodavca napali što ne poveća kiriju, on im ovako odgovorio - SAD GA NA MREŽAMA SLAVE

Društvo -

Neki srpski stanodavci iskoristili su ukrajinsku krizu i podigli cene stanarina u nebesa. Nikad nije bilo, reklo bi se, teže naći dobar stan za pristojan novac.

Ipak, nisu svi iskoristili muke drugih. Neki stanodavci i dalje imaju simbolične kirije i ne žele da oštete svoje podstanare. Tako je jedan čovek, u moru onih koji podižu kirije, napisao zašto to ne radi.

- Napao me drug što nisam povećao kiriju nekoj deci (divna deca) koji su već petu godinu kod mene i nije mogao da me shvati dok sam mu govorio da meni taj dodatni novac što bi im uzeo ništa ne znači, i iskreno mi ne treba, ja se neću obogatiti - a njih bi bukvalno uništilo - napisao je korisnik pod imenom Pošteni crkvenjak, a jedna osoba mu je napisala da "nije jedina normalna osoba", iako se misli da su verovatno u manjini.

- Ali ovaj je i otišao od mene i nije me razumeo šta sam mu govorio... - napisao je on.

- Ti si jedno srce.

- Tako je, svaka čast.

- Isto, ljudi žive već godinama. Jedni su tu 5 i nešto sa troje male dece, drugi 3 i nešto sa dvoje dece… Meni ne bi značilo ništa da im povećam za 30-40€ a njima je to jedan vrtić za ove malce, a drugima npr patike za ove školarce, mesečno… Ma, je*eš pare, nije sve u njima…

- Bravo i svaka čast! Samo da kažem da sam i ja imala sličnu gazdaricu. 10 godina sam plaćala 120 evra jednosoban stan na Vračaru. Odselila sam se pre 2 godine. Ženi je bilo bitnije da je stan kako treba i da je ne boli glava ni oko čega, nego 100, 150 € više (u tom trenutku)

- Ni ja ne bih povećao kiriju dugogodisnjim stanarima, ali kada sam Rusima izdao stan, učinio sam to po tržišnoj ceni, u tom trenutku - komentarisali su dalje ljudi.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video

01:42

STUDENTI U POTRAZI ZA STANOVIMA, KIRIJE PREVISOKE, A OBJEKATA NEDOVOLJNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track